Litoral Marea Neagra - Romania - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Litoral Marea Neagra - Romania

Litoralul romanesc al Marii Negre este cuprins intre Corbu la nord si Vama Veche la sud, avand o lungime de 245 km. Pe litoralul romanesc exista peste 150.000 de locuri de cazare in hoteluri, vile si pensiuni agroturistice. Amplasate de-a lungul drumului european E 87, statiunile de pe litoralul romanesc sunt: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun - Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.
Litoral Romania
Litoralul romanesc concureaza cu cel al Mediteranei, fiind renumit pentru nisipul sau fin, de o calitate superioara. Apa Marii Negre are o salinitate redusa in comparatie cu alte mari continentale, si permite practicare sporturilor sub-acvatice si nautice in conditii bune. Zona plajei are o inclinatie extrem de redusa. Exista zone intinse de 100-200 m unde apa nu depaseste 1-1,5 m adancime, orice factor de risc fiind astfel exclus. Plaja este orientata spre est, ceea ce ofera turistilor posibilitatea admirarii rasaritului de soare si o luminozitate maxima pe tot parcursul zilei.
Renumita ca statiune de vacante estivale pentru tineri, Costinestiul se afla la 31 km sud de Constanta, langa satele Costinesti si Schitu. Acestea au fost create la sfarsitul secolului al XIX-lea de colonisti germani. Statiunea a fost construita anul 1949, cand a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi. Partea sudica al litoralului este frecventata de turisti inca de la sfarsitul sec. XIX.
Epava navei Evanghelia Costinesti
Incepand cu 1959, statiunile Litoralului au fost modernizate permanent. Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun-Olimp, Venus, Saturn, Mangalia sunt favorite ale turistilor.
In acest moment, capacitatea de cazare a Litoralului este de aproximativ 150.000 de locuri. Deplasarea intre statiuni se face cu un mijloc de trasport în miniatura, numit minicar, care face legatura intre Mangalia si Neptun-Olimp, in zona de sud a litoralului, si turul statiunii Mamaia. Litoralul romanesc al Marii Negre ofera conditii foarte bune practicarii turismului estival dispunand si de resurse balneare ca ape minerale si mineralizate, namoluri terapeutice, oferite de lacurile din vecinatatea litoralului: Techirghiol, Neptun, Belona, Siutghiol.
Plaja Corbu este cea mai noua plaja amenajata de pe litoralul romanesc, situata la mica distanta de Mamaia si Navodari la sud si rezervatia Delta Dunarii la Nord. Plaja Corbu este una retrasa, salbatica si virgina, pe alocuri nisipul fin este amestecat cu cochilii de scoici si melci iar apa este curata, aceasta fiind preferata turistilor care cauta o oaza de liniste si recreere, fara muzica in boxe, cluburi si petreceri pe plaja, singurul zgomot auzit aici fiind cel al valurilor.
Obiective arheologice de vizitat in zona litoralului sunt: Cetatea Histria aflata pe malul Lacului Sinoie, ruinele Cetatii Tomis si Callatis, Muzeul Arheologic din Mangalia, Muzeul de Istorie din Constanta, Moscheia din Constanta si Mangalia, Biserica Sf. Petru si Pavel din zona istorica a orasului Constanta.
Înapoi la cuprins