Statiunea Mangalia - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Mangalia

STATIUNI > STATIUNI LITORAL
Gara Mangalia
Mangalia, in trecut o colonie antica intemeiata de greci sub denumirea de Callatis de la raul Calles, este astazi o frumoasa statiune, oras-port la Marea Neagra, cu o populatie de aproximativ 40.000 de locuitori.

Cu o medie anuala a temperaturilor in luna iulie de 28° - 32°C si o plaja cu nisip foarte fin, Statiunea Mangalia este favorizata de prezenta Lacului Mangalia cu o suprafata de 260 Ha si adancime maxima de peste 10 m, cu bogate izvoare mezotermale sulfuroase.
Farul de la Mangalia
Statiunea balneoclimaterica Mangalia este favorizata de conditiile climatice, asemanatoare celor mediteraneene (media de temperatura anuala este cea mai ridicata din tara) si de prezenta lacului Mangalia, in nordul caruia se afla bogate izvoare de apa mezotermale, sulfuroase si radioactive. Meteo Mangalia.

Mangalia este singura statiune maritima care detine izvoare minerale, descoperite si folosite inca de pe vremea romanilor.
Namolul din lacul Techirghiol impreuna cu apa marii, fac din Mangalia o statiune vestita pentru curele sale balneare, unice in Europa. Baza de tratament include sectii de recuperare medicala, instalatii pentru bai calde cu apa sulfuroasa si cu apa de mare, namoloterapie, kinetoterapie, hidroterapie, sauna, sali pentru gimnastica medicala, cabinete de geriatrie.
Factorii naturali de cura, apele mezotermale sulfuroase, clorurate, bicarbonatate, sodice, namolul sapropelic extras din Lacul Techirghiol, recomanda statiunea pentru afectiuni reumatismale degenerative, inflamatorii, afectiuni posttraumatice, neurologice periferice si altele.
Rasarit Mangalia
Bazele sanatoriale sunt in partea de nord a localitatii - Complexul sanatorial Mangalia si Sanatoriul t.b.c. iar in sud - Sanatoriul balnear. Pentru tratament sanatoriile dispun de instalatii cu bai calde cu apa sulfuroasa si de namol si inhalatii.

Orasul a fost intemeiat la inceputul secolului VI i.e.n. sub numele de Callatis, de catre colonistii greci veniti din Heracleea Pontica, pe locul unei asezari autohtone mai vechi, Cerbatis. Un interes turistic deosebit prezinta Cetatea Callatis, din care s-au pastrat cateva vestigii: o parte a zidului de incinta, construit in secolul I-II e.n. La nord de ruinele cetatii se situeaza necropola elenistica, din secolul IV - II i.e.n.
Statiunea Mangalia
O alta necropola, din secolul IV - VI e.n. se afla la marginea de vest a orasului, unde se mai gaseste si o mare necropola tumulara din epoca greaca si romana, in care s-au descoperit in anul 1959, "mormantul cu papirus" din secolul IV i.e.n. in care a fost gasit un papirus scris in greaca, azi distrus, unicul descoperit in tara noastra. In Mangalia se afla Edificiul de tip sirian datat in secolul IV - VI i.e.n. si Moscheea Esmahan Sulatan, in stil maur, construita in secolul XVI. Muzeul de arheologie Callatis, infiintat in 1925 si reorganizat in 1962, a fost construit pe baza descoperirilor arheologice a unor urme materiale neolitice, grecesti si romane.
Plaja Mangalia
Plaja Mangalia
Pentru timpul liber, herghelia Mangalia ofera turistilor plimbari cu trasura de-a lungul tarmului sau lectii de echitatie. Alte posibilitati de recreere si distractie sunt: discoteci, cinematografe, biblioteci, terenuri de sport, excursii cu vaporul sau in celelalte statiuni. Cea mai sudica statiune de pe malul Marii Negre, Mangalia se bucura de un incontestabil interes din partea turistilor veniti din intreaga lume, imbinand armonios elementele traditionale cu cele moderne. La 3 km de municipul Mangalia si 500 m de malul Marii Negre se afla Herghelia Mangalia, care detine un hipodrom de trap si galop, ofera plimbari cu trasura, de-a lungul litoralului Marii Negre.
Hotelul Laguna din Mangalia ofera o plaja privata, prevazuta cu sezlonguri si umbrele de soare, si camere cu un balcon. Portul Mangalia se afla la 100 de metri distanta. Festivalul anual Callatis se desfasoara in aceasta locatie.
Restaurantul, amplasat langa promenada, ofera privelisti ale Marii Negre. Pentru a asista oaspetii cu organizarea sejurului, Hotelul Laguna ofera acces gratuit la internet Wi-Fi si o receptie cu program nonstop.
Harta interactiva Mangalia - Google Map
Oferte de cazare in Mangalia
Booking.com
Înapoi la cuprins