Statiunea Costinesti - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Costinesti

STATIUNI > STATIUNI LITORAL
Booking.com
Statiunea Costinesti, supranumita si capitala vacanetelor estivale, se afla la 31 km sud de Constanta, pe malul Marii Negre si se invecineaza la sud cu comuna 23 August, la nord cu Tuzla, iar la est cu Marea  Neagra.

Accesul din Constanta , se poate face pe cale ferata (gara se gaseste la 2km de statiune) si o halta care se afla chiar in  dreptul statiunii, precum si pe soseaua DN39, E87 care merge spre Mangalia; la km 27 o ramificatie spre stanga  conduce (4km) spre sat si , respectiv, spre statiunea Costinesti.

Inainte de a intra in Costinesti, pe partea  dreapta se afla casele satului Schitu cu 1.800 locuitori, unde se gaseste tabara de copii cu 200 de locuri.
Costinesti
Statiunea Costinesti isi are inceputurile in anul 1949 odata cu aparitia primei tabere destinate elevilor, cunoscand o dezvoltare rapida datorata unui numar din ce in ce mai mare de turisti, in special tineri care isi alegeau ca destinatie de vacanta taberele de la mare. Datorita afluxului mare de tineri, Statiunea Costinesti inaugureaza in 1959 tabara internationala a studentilor si devine "Capitala vacantelor estivale ale tineretului".
Plaja, cu o lungime de 1km, mai lata in zona Obeliscului, este orientata spre est si este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Aici veti gasi nisipul fin si fierbinte, pe timp de vara soarele incalzind statiunea 10 - 12 ore pe zi. Meteo Costinesti.
Plaja Costinesti
O alternativa pentru perioadele cand marea este neprimitoare, este lacul Costinesti, cu o suprafata de 7 hectare, care va da posibilitatea sa faceti o plimbare cu barca, numeroase terenuri sportive, accesorii pentru practicarea sportului nautic, terase, restaurante, baruri, cluburi si discoteci (Ring, Tineretului, Vox Maris). Toate acestea dau statiunii un caracter tineresc, plin de viata iar Teatrul de Vara gazduieste zilnic o multime de amatori de spectacole, show-uri de divertisment, concerte, filme sau alte manifestari cultural-artistice.
Epava navei "Evanghelia", cel mai important simbol al statiunii Costinesti. Aflata in prezent intr-o stare avansata de degradare, nava esuata langa Costinesti in anii '70 este un vechi cargou american din perioada razboiului, transformat in nava comerciala de un armator grec. Cum la data esuarii costurile unei eventuale operatiuni de salvare depaseau cu mult valoarea batranului vapor, armatorul a preferat s-o lase pur si simplu sa rugineasca.
Epava Evanghelia Costinesti
Atmosfera tinereasca din Costinesti este completata de numeroase manifestari ce se desfasoara aici: Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret, Gala Tinerilor Actori, Festivalul de Jazz, Serbarile Marii si foarte multe concerte si spectacole ce au loc la Teatrul de vara Costinesti. Toate acestea fiind mediatizate de emisiunile transmise de Radio Vacanta.
Astazi capacitatea de cazare a statiunii Costinesti este de peste 60.000 locuri dispuse in hoteluri, vile, bungalow-uri si camping, amenajate cu spatii verzi care dau un farmec aparte acestei statiuni.
Tarifele practicate la cazare sunt destul de mici in comparatie cu alte statiuni, aici exista cateva hoteluri de doua si trei stele, unele dintre ele renovate, dintre care foarte cele mai renumite sunt Hotelul Forum – situat pe malul marii si avand o arhitectura impresionanta, sau Complexul Vox Maris, un complex de lux.

In ultimii ani s-au contruit foarte multe vile si pensiuni care ofera spatii de cazare moderne si servicii de calitate. Unele vile au camere special amenajate pentru tineri, cu mai multe paturi si foarte ieftine, pe langa acestea, mai exista si posibilitatea cazarii la particulari.
Harta interactiva Costinesti - Google Map
Înapoi la cuprins