Statiuni Litoral Marea Neagra - Romania - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Statiuni Litoral Marea Neagra - Romania

Statiuni > Statiuni Litoral
Costinesti

Costinesti - statiune balneoclimaterica estivala, situata la 30 km sud de municipiul Constanta, denumita si "Statiunea Tineretului", cu plaja intinsa cu nisip fin. Statiunea Costinesti dispune de baze de agrement moderne, aici au loc numeroase manifestari cultural-artistice si tot aici emite postul Radio Vacanta. Accesul in statiune se face cu trenul - gara Costinesti, situata pe ruta Bucuresti - Constanta - Mangalia sau rutier, pe DN 39 de la Constanta.

Mamaia

Mamaia - cea mai mare si renumita statiune din Romania, situata in partea de nord a Municipiului Constanta, denumita si Perla Litoralului Romanesc, este o fasie de plaja cu nisip fin, ce se intinde pe o lungime de circa 8 km. in partea de vest a acesteia aflandu-se lacul Siutghiol. Plaja este presarata cu numeroase hoteluri, piscine in aer liber, discoteci, parcuri de agrement, terenuri de sport, precum si un teatru de vara.

Statiunea Mamaia ofera turistilor posibilitatea practicarii sporturilor de apa, precum si pescuitul in lacul Mamaia.

Eforie Nord

Eforie Nord - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 14 km. sud de Constanta, intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra. A doua statiune ca marime a litoralului romanesc, este renumita pentru tratamentele sale curative, statiunea dispunand de doua baza de tratament permanente, ce poseda instalatii pentru bai calde cu apa sarata provenita din Lacul Techirghiol sau din Marea Neagra.

Plaja statiunii ce se intinde pe aproximativ 3 km dispune de terenuri de sport, piscine, precum si alte facilitati pentru practicarea sporturilor de apa.

Eforie Sud

Eforie Sud - statiune balneoclimaterica situata la 18 km. sud de Constanta, ce se intinde pe o lungime de circa 2 km de-a lungul Marii Negre.
In statiunea Eforie Sud se afla un sanatoriu reumatologic permanent si altul pentru tratarea rahitismului si a debilitatii, ce functioneaza numai in sezonul estival, ambele pentru copii. Atractiile statiunii Eforie Sud sunt discotecile, teatrul in aer liber, precum si multe altele.

Gura Portitei
 

Gura Portitei se afla intr-un mic sat de pescari, parte a rezervatiei Deltei Dunarii, intre Lacul Golovita si Marea Neagra, cu o plaja de aproximativ 4 km dotata cu sezlonguri si umbrele confectionate din stuf, situata la 50 km sud de Municipiul Tulcea. Satul de vacanta Gura Portitei Gura Portitei, asigura toate conditiile de cazare si relaxare pentru turistii dornici de o vacanta in natura.

Mangalia

Mangalia - statiunea balneoclimaterica permanenta, situata la 44 km de Constanta, intemeiata de greci in sec. VI I.Hr. este cea mai sudica statiune de pe litoralul Marii Negre fiind si singura statiune maritima ce detine izvoare minerale sulfuroase, mezotermale si radioactive. Mangalia dispune de o baza de tratament cu sectii de recuperare medicala, bai calde cu apa sulfuroasa, impachetari cu namol, kinetoterapie, hidroterapie, sali de gimnastica medicala.

Principalele atractii ale statiunii sunt Muzeul de arheologie, Moscheea Esmahan Sultan, Colectia Mercurius, vestigiile bazilicii romano-bizantine, si tot aici putandu-se practica si echitatia.

Jupiter - Cap Aurora

Jupiter - Cap Aurora - statiuni climaterice estivale, situate la 40 km de Municipiul Constanta, intre tarmul Marii Negre si Padurea Comorova. Statiunea Cap Aurora este cea mai recenta statiune de pe litoralul romanesc, care atrage numerosi turisti veniti aici pentru plaja, terenuri de sport, teatru si cinema in aer liber, piscine, discoteci, precum si pentru navigare pe Lacul Tismana.

Neptun - Olimp
 

Neptun - Olimp - statiune balneoclimaterica situata la 6 km de Mangalia, pe o fasie de nisip intre Marea Neagra si padurea Comorova, ce ofera o oaza de liniste in peisajul litoralului romanesc.
Un adevarat complex turistic modern, statiunea dispune de hoteluri si vile deosebite, terenuri de tenis, de echitatie, debarcader pentru o plimbare pe lac, precum si numeroase cluburi si parcuri de distractie.

Plaja Corbu
 

Plaja Corbu este cea mai noua plaja amenajata de pe litoralul romanesc, situata la mica distanta de Mamaia si Navodari la sud si rezervatia Delta Dunarii la Nord. Plaja Corbu este una retrasa, salbatica si virgina, pe alocuri nisipul fin este amestecat cu cochilii de scoici si melci iar apa este curata, aceasta fiind preferata turistilor care cauta o oaza de liniste si recreere, fara muzica in boxe, cluburi si petreceri pe plaja, singurul zgomot auzit aici fiind cel al valurilor.

Venus - statiune balneoclimaterica estivala, situata la 5 km de Mangalia, ce poarta numele zeitei frumusetii, ce dispune de hoteluri construite intr-un stil arhitectonic aparte.

Saturn - este o statiune climaterica estivala, situata la 1 km de Mangalia, care beneficiaza de soare in majoritatea zilelor, apa marii atingand o temperatura medie in timpul verii de circa 25 grade C, si dispune de un teatru in aer liber, terenuri de sport, vile si hoteluri, teren de echitatie.

Select language                   


Booking.comHoteluri All Inclusive litoral Romania
Hoteluri All Inclusive litoral Romania
Babylonia Resort - Costinesti
Babylonia Resort - Costinesti
Booking.com

Techirghiol - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 15 km de Constanta, pe malul lacului Techirghiol. Principalele caracteristici ale statiunii sunt apa sarata si namolul sapropelical lacului, aici aflandu-se cinci baze de tratament cu bai calde cu apa sarata provenita din lac, impachetari cu namol, pentru aerosoli si hidroterapie.

 
 
 
 
Back to content | Back to main menu