Vama Veche - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Vama Veche

STATIUNI > STATIUNI LITORAL
Oferte de cazare in Vama Veche
Booking.com
Vama Veche aparține de comuna Limanu si este amplasată pe malul Mării Negre, la mai puțin de un kilometru de granița cu Bulgaria. Majoritatea turiștilor care veneau in Vama Veche înainte de modernizarea șoselei și de deschiderea frontierei, erau studenți, elevi, sau persoane care doreau să scape de agitația de la oraș. Ulterior, turismul a evoluat, frecventarea a crescut, mulți dintre vizitatori nu mai caută linște, ci distracție și petreceri, strada principală fiind plină cu localuri și terase.
Vama Veche
Aproape de mal se află epava unei foste nave grecesti Akra Aktion esuata in 19.02.1981 aceasta fiind una din atracțiile localității Vama Veche. De-a lungul anilor epava a fost folosită drept țintă de către Marina Militară. În anul 2013 epava se află într-o stare foarte avansată de degradare.
Vama Veche aflându-se in zonă de frontieră cu acces limitat, nu era frecventată de către turiști în perioada comunismului. După revoluție și până la sfârșitul anilor 1990 Vama Veche era cunoscută drept un cătun de pescari cu o plajă puțin cunoscută de către turiști, aceasta fiind preferată mai ales de către nudiști.

Aici se desfășoară anual, începând cu anul 2003, festivalul de muzică rock numit Stufstock.
În ultimii 10 ani, datorită muzicii promovate de formația Vama Veche, localitatea a cunoscut un aflux puternic de turiști, schimbându-și complet vechea înfățișare prin apariția de construcții și spații comerciale noi.

Evoluția statiunii Vama Veche a adus multe critici din partea cunoscătorilor localității care acuză dispariția farmecului acestui fost cătun pescăresc liniștit și boem. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care a luat ființă mișcarea Salvați Vama Veche.
Localizare pe harta Vama Veche - Google Map
Înapoi la cuprins