Statiunea Eforie Sud - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Eforie Sud

STATIUNI > STATIUNI LITORAL
Statiunea Eforie Sud este situata la nord de Dealul Tuzla intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, in imediata apropiere a statiunii Eforie Nord aceasta fiind recomandata pentru tratamentul cu namol si bai in apele lacului Techirghiol, in tratarea afectiunilor locomotorii si reumatismale in aer liber cu namol sapropelic in centrul balnear "Baile Reci".

Eforie Sud este o statiune balneara, cu baze de tratament la standarde internationale, aici aveti posibilitatea de relaxare si distractie, in statiune fiind numeroase restaurante cu specific traditional sau international, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte.
Eforie Sud
Statiunea Eforie Sud este recomandata indeosebi pentru cei care cauta linistea, tarife mai mici la serviciile turistice si pentru tratamente balneare. Inca din 1899 aici a fost inaugurat Hotelul Movila iar in jurul acestuia au fost construite bai calde pentru tratament. Din 1928 Eforie Sud este declarata statiunea balneara, iar intre cele doua razboaie mondiale a devenit oras.

Profilul statiunii este unul balneoclimateric, cu baze de tratament la standarde internationale, acoperind o gama foarte larga de afectiuni. Aici aveti posibilitatea de relaxare si distractie, in numeroase restaurante, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement precum terenuri de sport, activitati nautice.
Plaja Eforie Sud
Eforie Sud - accesul pe plaja
Plaja are o lungime de aproximativ 2Km, cu latimi variind intre 50-150 m, fiind plaja cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului romanesc din cauza eroziunilor accentuate care au avut loc de-alungul timpului si dispune de spatii medicale de prim ajutor, spatii de alimentatie publica, puncte de agrement nautic.
Faleza este foarte inalta, accesul pe plaja facandu-se pe scari, o zona foarte buna de plaja se gaseste pe o distanta de 2 km in partea de nord a statiunii.
Statiunea se mai distinge printr-un promontoriu de calcar si prin faleza de la a carei inaltime se deschide o splendida panorama cu un teatru in aer liber.
Plaja Eforie Sud
Din statiunea Eforie Sud se pot organiza excursii interne precum: turul Municipiului Constanta, turul Dobrogei, Delta Dunarii, degustari de vinuri la Murfatlar, vizitarea manastirilor din nordul Dobrogei. Se poate face o excursie cu vaporul de o zi in Delta Dunarii cu plecare de la Tulcea ori din localitatea Jurilovca.
Harta interactiva Eforie Sud - Google Map
Booking.com
Înapoi la cuprins