Plaja Tuzla - ultima plajă sălbatică - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Plaja Tuzla - ultima plajă sălbatică

STATIUNI > STATIUNI LITORAL
Booking.com
Plaja Tuzla este ultima plajă sălbatică, o destinație favorită a celor care aleg să își petreacă vacanța pe litoralul românesc. Plaja a devenit cunoscută publicului în urmă cu câțiva ani. Odată cu numărul din ce în ce mai mare de turiști care vin aici, a fost înființat un punct de salvamar și de prim ajutor, au fost amplasate toalete ecologice și au apărut câteva terase. Plaja Tuzla are un farmec aparte, fiind adăpostită sub coasta sălbatică a mării. Apa are aici o culoare verde-albăstruie și a devenit una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc.
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla este situată la numai 5 km de șoseaua principală care face legătura între Constanța și Mangalia. Tuzla este o localitate mică, cu aproximativ 7.000 de locuitori aflată între orașele Constanța și Mangalia, la o distanță de 2 km pe șoseaua DN39, imediat după Eforie Sud. Față de Costinești se află la 9 kilometri distanță. Cu trenul se poate ajunge până la strada Nicolae Titulescu, apoi o distanță de 30 de minute de mers pe jos.

Ce poti face pe Plaja Tuzla

- Poți găsi mici baruri pe plajă care servesc cocktailuri, băuturi răcoritoare, dar și mâncare. Sunt situate la extremitățile plajei și au diverse feluri de mâncare, precum burgeri, midii, hamsii etc.
- Poți închiria sky jeturi sau poți face plimbări cu barca spre epava de la Costinești. În plus, îți poți aduce saltea sau colac și te poți bucura de mare în toată splendoarea ei.
- Te poți plimba pe faleză, dincolo de far, ca să admiri valurile care se sparg la mal. Dacă ești adeptul plajelor sălbatice, trebuie să știi că aici nu va răsuna muzica, nu se vor plimba vânzători de umbrele, ventilatoare sau porumb fiert pe plajă și ai parte de multă liniște, mai ales în timpul săptămânii.
Plaja Tuzla
Poți merge cu cortul pe plaja Tuzla, unde nu mai ai voie să îl amenajezi direct pe plajă, însă există câteva opțiuni în care îți poți amplasa cortul în structuri de primiri turistice cu funcțiuni de cazare clasificate.  Ca să ajungi la aceste locuri, poți întreba pescarii sau localnicii ce locuri de campare există. Te vor îndruma către oameni care au în curte spații de campare. Dacă ajungi în Tuzla, nu rata o vizită la băile de nămol de la Techirghiol, renumite în România. Denumit „aurul negru”, nămolul ajută la tratarea multor boli neurologice, vasculare sau respiratorii. Există o plajă amenajată pe marginea lacului Techirghiol, unde poți face băi reci cu nămol proaspăt din lac.
Plaja Tuzla
Drumul către plaja Tuzla este pavat până la marginea satului, apoi continuă cu un drum prăfuit. Odată ce ați ajuns, vă puteți bucura de soare și de apa verde de smarald și turcoaz. Pe plajă există mai multe corturi, cazemate și câteva barăci de pescari. Aici puteți servi mâncăruri de pește simple și delicioase, pentru prețuri pornind de la 10 lei.
Plaja Tuzla
Localizare pe hartă Plaja Tuzla - Google Map
Recomandari de cazare in Tuzla, Constanta
Casuta Morena - Tuzla
Casuta Morena se află în Tuzla și pune la dispoziție cazare cu vedere la grădină, piscină sezonieră în aer liber, terasă și grădină, baie privată, balcon...
Brize Holiday - Tuzla
Brize Holiday - casă de vacanță cu vedere la grădină, situata în Tuzla, la 28 km de Vama Veche, oferă parcare privată gratuită si multe alte facilităti.
Galerie foto Plaja Tuzla, Constanta
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla
Înapoi la cuprins