Municipiul Brasov - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Municipiul Brasov

Situat in inima Romaniei, orasul Brasov beneficiaza de influenta istoriei vechi. Brasov este destinatia turistica favorita in Romania. La doar 13 km de oras, sus pe munti, puteti descoperi o statiune unica de iarna: Poiana Brasov. Sporturile de iarna, in principal schi si snowboard, aduc in sezonul de iarna mii de turisti din toata Europa. Plimbarile cu sania, cu ski-jet sau patinajul sunt doar cateva dintre lucrurile de care va puteti bucura vizitand Poiana Brasov.
Municipiul Brasov
Brasov, resedinta judetului cu acelasi nume, este situat in estul centrului Romaniei, la poalele dealului Tampa, la o altitudine de 967m. Teritoriul administrativ al Brasovului se afla in sudul depresiunii Brasovului, la granita de nord a Carpatilor Orientali. Principalele atractii turistice sunt orasul vechi fortificat, catierul Schei, unde veti gasi un numar de case vechi si un impresionant patrimoniu de antichitati si obiecte de cult vechi. Inchirieri Auto
Piata Sfatului este considerata un simbol al Brasovului, alaturi de Biserica Neagra. Situata in orasul vechi, Piata a fost un centru comercial, social si cultural ale orasului, in decurs de multe secole. Descoperiti istoria in Cetatea medievala a Brasovului, faceti plimbari de relaxare in natura sau urcati muntele. Galerie foto
Municipiul Brasov
Explorati punctele de atractii locale, precum Bastionul Graft, Biserica Neagra, Bastionul tesatorilor, Cetatea medievala Rasnov, Castelul Bran si prima scoala romaneasca. Biserica Neagra a fost construita in stil gotic, si domina orasul Brasov cu dimensiunile sale. Numele bisericii a fost initial Sf. Maria, insa a fost schimbat in Biserica Neagra dupa incendiul care a avut loc in anul 1689, atunci cand zidurile sale au fost innegrite de fum.
Municipiul Brasov
Obiective Turistice Culturale Brasov

- Biserica Neagra - este cea mai mare constructie in stil gotic din Romania, si detine cea mai mare orga din Europa.
- Vechea Cetate a Brasovului - constructie fortificata executata in lemn si piatra, transformata in prezent in restaurant.
- Bastionul Tesatorilor - o constructie unica in felul sau in Romania, unul din cele mai bine pastrate 7 bastioane ale cetatii din secolul 16, aici gasindu-se astazi Muzeul Cetatii Brasov.
- Casa Hirscher - cunoscuta si ca Sala Negustorilor, este construita in stil renascentist in perioada 1539 - 1545.
- Prima Scoala Romaneasca - aici se afla diverse expozitii din istoria tipariturii, precum manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi. Tot aici gasim si sala de clasa a Primei scoli romanesti din Transilvania.
- Biserica Sfantul Bartolomeu - cel mai vechi monument arhitectural al orasului, construit la mijlocul secolului XIII in stilurile gotic si romanic.
- Casa Sfatului - datata din secolul XVsi domina orasul vechi. Astazi se gaseste aici Muzeul de istorie al judetului Brasov, structurat pe patru sectiuni : arheologie, istorie medievala moderna si contemporana.
Harta Municipiul Brasov - Google map
Oferte de cazare in Municipiul Brasov
Booking.com
Înapoi la cuprins