Bastionul Tesatorilor Brasov - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Bastionul Tesatorilor Brasov

Bastionul Tesatorilor Brasov
Bastionul Tesatorilor - o constructie unica in felul sau in Romania, unul din cele mai bine pastrate 7 bastioane ale cetatii din secolul 16, aici gasindu-se astazi Muzeul Cetatii Brasov. Situat in coltul de sud-vest al cetatii Brasov, Bastionul Tesatorilor, ocupa o suprafata de 1.616 mp. Zidurile sale au o grosime cuprinsa intre 4 m la baza si 1 m la cel de-al patrulea nivel al constructiei. Construit de catre breasla tesatorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de pacura si cu doua turnuri de straja, bastionul are o arhitectura unica in sud-estul Europei. Fiind crutat de marele incendiu de la 1689, se pastreaza in forma sa originala.
Fiind crutat de marele incendiu de la 1689, se pastreaza in forma sa originala. Cele dintai lucrari de constructie au avut loc intre 1421 si 1436, fiind ridicate primele doua nivele. in anul 1522 a fost atestat documentar. intre 1570 si 1573 a fost ridicat cel de-al treilea etaj, iar intre 1750 si 1910 au fost executate importante lucrari de restaurare, dupa ce bastionul se prabusise partial in 1701.

In 1908, dupa ce a slujit mult timp numai ca depozit, bastionul a capatat cladirea adiacenta (sediul breslei), si, din ce in ce mai mult, este folosit pentru petreceri si mai ales concerte de opera, datorita extraordinarelor calitati acustice de care da dovada. in 1950, in interiorul bastionului s-a amenajat Muzeul tarii Barsei, in care este expusa macheta vechii cetati a Brasovului si a scheiului asa cum arata la sfarsitul secolului al XVII-lea, precum si arme si produse ale breslei tesatorilor.  sursa: wikipedia
Oferte de cazare in Municipiul Brasov
Booking.com
Înapoi la cuprins