Casa Sfatului Brasov - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Casa Sfatului Brasov

Casa Sfatului  este un important monument de arhitectura din municipiul Brasov care a fost initial doar un turn de supraveghere, ale carui baze se aflau pe cele ale actualului turn. In 23 decembrie 1420 se incheie un acord intre Adunarea Districtului Tarii Barsei si breasla blanarilor privind construirea Casei Sfatului.

In acest document se mentioneaza ca reprezentantii breslei blanarilor brasoveni au ingaduit celor noua comune ale „Provinciei Tara Barsei” sa-si construiasca deasupra boltii de vanzare a breslei o camera pentru „acordarea dreptatii” si pentru sedintele magistratului. Totusi, din cauza invaziei turcesti din 1421, a distrugerii in mare parte a orasului, precum si a arestarii magistratului orasului, acest proiect va fi amanat.

Cladirea s-a transformat in Primarie pe masura ce orasul s-a dezvoltat. Astfel, urmatoarea mentiune despre Casa Sfatului din Brasov apare in 1503, ea fiind mentionata sub numele de „Praetorium”. Administratia orasului se muta din aceasta cladire in anul 1876, intr-o cladire noua situata la interesectia strazilor Republicii si Mihail Sadoveanu.

Oferte de cazare in Municipiul Brasov
Booking.com
Înapoi la cuprins