Muntii Carpati - Romania - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Muntii Carpati - Romania

ROMANIA
Lantul Muntilor Carpati are un rol important pentru clima, ape, vegetatie fauna si sol. Acesta are pozitie centrala si forma de cetate sau  inel, din jurul acestuia urmand si celelalte forme de relief. Dar ceea ce ii confera o pozitie aparte in circuitul turistic al tarii sunt peiasjele deosebite impresionante, regiunile calcaroase, vai glaciare, piscuri golase, formele unice si neregulate ale stancilor. Wild Carpathia - video
Muntii Fagaras
Carpatii Orientali sunt strabatuti de o multime de trecatori naturale precum Bratocea, Oituz, Ghimes, Bicaz, Rotunda, Prislop, Gutai, care faciliteaza circulatia de o parte si de alta a lantului carpatic din totdeauna.
Subcarpatii sunt dispusi în exteriorul lantului carpatic, ca o dublura a acestora. Formati din trei subdiviziuni-Subcarpatii Moldovei, Subcarpatii Curburii si Subcarpatii getici-ei sunt o asociere de culmi inalte, strabatute de ape, pupulate si cultivate cu cereale sau livezi; tot aici vita de vie  este ceva comun pentru localitati ca: Odobesti, Panciu, Pietroasele, Stafanesti, Valea Calugareasca.
Bazaltele de la Detunat, Cheile, abrupturile, dolinele si pesterile Cetatile Ponorului, Pestera Ursilor, Pestera Scarisoara, Pestera Meziad, sunt doar cateva dintre atractiile turistice ale zonei.
Jiul si Oltul au sapat in aceasta catena vai transversale precum si Prahova împreuna cu Dambovita. Aici, intre masivii muntosi ai Bucegilor si Pietrei Craiului, intre  Transilvania si Muntenia unite de Culoarul Rucar - Bran se afla inima turismului romanesc si inceputurile turismului rural din Romania.
O alta latura a Cetatii Carpatilor se intinde intre Defileul Dunarii si Valea Somesului, fiind numita de specialisti, Carpatii Occidentali.
Carecterizata de platforme netede, doar în zona centrala, aici se gasesc varfuri de peste 1800 de metri  precum Curcubata, Bihor- Vladeasa, Muntele Mare.
Lux Garden Hotel - situat la baza partiei de schi, aproape de statia de telegondola, ocupa o pozitie de invidiat in statiunea montana Azuga de pe Valea Prahovei. Situat la o altitudine de 993 de metri şi înconjurat de Munţii Bucegi, Hotelul Lux Garden oferă camere cu vedere la munte şi balcon.
Înapoi la cuprins