Statiunea montana Poiana Brasov - Ghid Turistic Romania

Du-te la conținut
Booking.com
     Adauga Pensiune Gratuit!

Statiunea montana Poiana Brasov

Poiana Brasov, este una dintre cele mai importante statiuni de schi din Romania, si o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov), intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru din Carpatii Meridionali, la o altitudine de 1.030 m, situata la 12 km de Brasov.
Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C, media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C, iar precipitatiile depasesc 900 mm anual  frecventa averselor este mare. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an. Meteo Poiana Brasov.
Poiana Brasov
Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Aceasta dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline, terenuri de sport pentru tenis, minigolf, handbal, baschet, un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante. Dintre partii amintim urmatoarele: Bradul (nivel usor de dificultate si este dotata cu nocturna), Kanzel (dificultate grea), Ruia (dificultate grea), Subteleferic, Lupului (dificultate grea).
Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul 1.602 m si Cristianu Mare 1.704 m, precum si la Cetatea Rasnovului aflata la 14 km distanta; pot fi organizate excursii la monumente istorice si de arta din orasul Brasov precum turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului din secolul XV, Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Neagra, care adaposteste in prezent o vasta colectie de carpete orientale, Casa Sfatului in prezent muzeu, multe alte case si biserici datand din secolele XIV-XVIII.
Poiana Brasov
Harta interactiva Poiana Brasov
House of Dracula - situat in statiunea de schi Poiana Brasov, cu 1 gondola şi 8 teleschiuri, House of Dracula se afla la 12 km de orasul medieval Brasov. Microbuzele care merg la baza partiilor de schi şi la telecabinele pentru varfurile Cristianu Mare sau Postavaru opereaza din Poiana Brasov.
House of Dracula Hotel
Partii de schi in statiunea Poiana Brasov                    Oferte de Cazare in Poiana Brasov
Partie de schi
Denumire
Grad de Dificultate
Instalatie
Nocturna
Lungime (m)
Tunuri zapada
Diferenta de Nivel
Instalatie pe Cablu
Partia Bradul
scazut
Da
465 m
Da
80 m
Teleschi
Partia Drumul Rosu
scazut
Nu
4.600 m
Nu
640 m
Telegondola
Partia Kanzel
ridicat
Nu
450 m
Nu
110 m
Telecabina
Partia Lupului
ridicat
Nu
2.860 m
Nu
765 m
Telegondola
Partia Ruia
ridicat
Nu
500 m
Nu
175 m
Teleschi
Partia Slalom
mediu
Nu
500 m
Nu
200 m
Telegondola
Partia Stadion
scazut
Nu
300 m
Nu
30 m
Teleschi
Partia Subteleferic
mediu
Nu
2.200 m
Nu
650 m
Teleschi
Partia Sulinar
mediu
Nu
2.440 m
Nu
650 m
Telegondola
Oferte de cazare in Poiana Brasov
Booking.com
Înapoi la cuprins