Statiunea montana Poiana Brasov - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea montana Poiana Brasov

Poiana Brasov, este una dintre cele mai importante stațiuni de schi din Romania, și o stațiune de odihnă și tratament cu sezon permanent, aflată in partea central sud-estica a Romaniei, intr-un luminis inconjurat de păduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru din Carpatii Meridionali, la o altitudine de 1.030 m, situată la 12 km de Brasov.

Printre atracțiile turistice din Poiana Brașov se numără:
- Telecabina din Poiana Brașov, care oferă o priveliște panoramică asupra stațiunii și munților înconjurători
- Pista de schi și alte facilități de schi și snowboard, care sunt populare în sezonul de iarnă
- Drumul Roșu, un traseu popular pentru drumeții și bicicliști
- Parcul Aventura, unde turiștii pot încerca diferite activități de aventură, cum ar fi tirolienele.
Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C, media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C, iar precipitatiile depasesc 900 mm anual  frecventa averselor este mare. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an. Meteo Poiana Brasov.
Webcam Live Teleferic Grand Hotel - Poiana Brasov
Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Aceasta dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline, terenuri de sport pentru tenis, minigolf, handbal, baschet, un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante. Dintre partii amintim urmatoarele: Bradul (nivel usor de dificultate si este dotata cu nocturna), Kanzel (dificultate grea), Ruia (dificultate grea), Subteleferic, Lupului (dificultate grea).
Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul 1.602 m si Cristianu Mare 1.704 m, precum si la Cetatea Rasnovului aflata la 14 km distanta; pot fi organizate excursii la monumente istorice si de arta din orasul Brasov precum turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului din secolul XV, Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Neagra, care adaposteste in prezent o vasta colectie de carpete orientale, Casa Sfatului in prezent muzeu, multe alte case si biserici datand din secolele XIV-XVIII. Hoteluri Poiana Brasov.
Poiana Brasov
Pârtii de schi în stațiunea montană Poiana Brașov
Poiana Brașov este una dintre cele mai populare stațiuni montane din România, având telecabină, telegondolă, dar și pârtii, atât pentru începători (Bradul și Stadion, de exemplu), cât și pentru avansați (Kanzel, Lupului, Subteleferic, Sulinar). Printre cele preferate de amatorii sporturilor de iarnă de numără:
  • Pârtia Kanzel - dificultate: dificilă, lungime: 297 metri, lățime medie: 50 metri, diferență de altitudine între vârful și baza pârtiei: 109 metri;
  • Pârtia Lupului - dificultate: dificilă, lungime: 2605 metri, lățime medie: 28 metri, diferență de altitudine: 728 metri;
  • Pârtia Subteleferic - dificultate: dificilă, lungime: 2200 metri, lățime medie: 35 metri, diferență de altitudine: 650 metri;
  • Pârtia Sulinar - dificultate: dificilă, lungime: 2820 metri, lățime medie: 35 metri, diferență de altitudine: 635 metri;
  • Pârtia Bradul - dificultate: ușoară, lungime: 430 metri, lățime medie: 70 metri, diferență de altitudine: 70 metri;
  • Pârtia Stadion - dificultate: ușoară, lungime: 612 metri, lățime medie: 30 metri, diferență de altitudine: 50 metri.
Booking.com
House of Dracula Hotel
House of Dracula - situat in statiunea de schi Poiana Brasov, cu 1 gondola şi 8 teleschiuri, House of Dracula se afla la 12 km de orasul medieval Brasov. Microbuzele care merg la baza partiilor de schi şi la telecabinele pentru varfurile Cristianu Mare sau Postavaru opereaza din Poiana Brasov.
Oferte de cazare in Poiana Brasov
Booking.com
Înapoi la cuprins