Zone de Agrement Bucuresti - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Zone de Agrement Bucuresti

Parcul Natural Văcărești sau Delta Văcărești este prima arie protejată urbană din Romania și cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici s-a format un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaştini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, perdelele de trestie și stuf ce mărginesc lacul, toate acestea constituind habitatul păsărilor de baltă care au ajuns să cuibărească și să se înmulțească, dar și al multor specii de reptile, insecte și amfibieni și chiar mamifere.
Parcul Regele Mihai I (Herastrau) - situat pe malul Lacului Herastrau, se intinde pe suprafata de 110 hectare, dotat cu salupe, vaporase si hidrobiciclete, este utilizat pentru agrement, navigatie si sporturi nautice. Parcul Herastrau a fost amenajat in perioada anilor 1936-1939 si cuprinde o bogata vegetatie arboricola, precum si statui din cultura nationala si universala, acesta fiind unul din principalele puncte de agrement din Capitala Bucuresti. Localizare.
Parcul Cismigiu - cel mai vechi si elegant parc din Bucuresti, ce se intinde pe o suprafata de 14 hectare, situat in centrul Bucurestiului. Parcul cuprinde Rondul Scriitorilor si Rondul Roman, in partea de nord a parcului se afla o superba gradina de trandafiri, o gradina franceza in partea de vest si trei lacuri dintre care cel mai mare dispune de o insula si un debarcader, de unde se pot inchiria barci pentru plimbari pe lac. Localizare pe harta.
Parcul Tineretului - are ca principal punct de atractie Oraselul Copiilor ce dispune de carusele si multe alte locuri special amenajate pentru copii si nu numai, precum si restaurante, terase, discoteca. Tot aici se afla si Sala Polivalenta, unde au loc numeroase spectacole si intreceri sportive.
Parcul Tineretului mai dispune si de un lac amenajat cu debarcader, de unde se pot inchiria hidrobiciclete si barci cu vasle. Accesul in parc se poate face dinspre statia de metrou Tineretului sau Constantin Brancoveanu.
Parcul Carol - situat la poalele Dealului Filaret, parcul a fost infiintat la inceputul secolului XX pe o suprafata de 36 hectare, aici gasindu-se "Fantana Zodiacului", grota artificiala, ruinele istorice, Arenele Romane- unde au loc numeroase spectacole, precum si un lac cu o suprafata de circa 2 hectare, amenajat cu debarcader. Localizare.
Gradina Botanica - una din principalele atractii ale capitalei ce se intinde pe o suprafata de 17 hectare, unde se pot admira plante ornamentale, plante indigene, ciresi japonezi, magnolii, plante deosebit de rar intalnite din flora Romaniei si mediteraneeana, precum si din gradina italiana, din zona Dobrogei, serele, lantul carpatic in miniatura si rozariul cu peste 200 de tipuri de trandafiri. Localizare pe harta.
Gradina Botanica Bucuresti
Terra Park Bucuresti, este un taram al distractiei pentru toate varstele, care aduna intr-un singur loc cele mai fascinante aventuri traite de Milo in jurul lumii. Inainte de a incepe calatoria printre atractiile acestei lumi, elibereaza-ti imaginatia si vei trai senzatii atat de tari, incat te vei rataci printre cele mai captivante povesti. S-ar putea sa ai surpriza de a te regasi in faimoasele imagini de la finalul aventurilor din atractiile surpriza.
Lacul Straulesti - este situat in partea de nord-vest a Bucurestiului si se intinde pe o suprafata de 33 hectare, avand amenajat un strand, debarcader, restaurant si terenuri sportive;

Lacul Balta Alba - situat in Parcul Titan ce se intinde pe 26 hectare, are ca principala destinatie agrementul, acesta fiind amenajat cu debarcader, vaporase si barci;

O vizita in capitala Romaniei ar trebui obligatoriu sa implice bifarea catorva locuri de vizitat.
Înapoi la cuprins