Obiective turistice Bucuresti - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Obiective turistice Bucuresti

Bucuresti, capitala Romaniei si cel mai mare oras din tara, nu se bucura de aceeasi popularitate in randul turistilor, ca marile capitale europene. Totusi, acest lucru nu inseamna ca nu exista o multime de locuri de vizitat in Bucuresti, care merita sa fie descoperite. Denumita in trecut „Micul Paris”, capitala Romaniei abunda de atractii turistice. De la palate celebre, muzee si monumente istorice si pana la piete publice sau parcuri fermecatoare, Bucurestiul se poate mandri cu locuri si obiective turistice pretioase.
O vizita in capitala Romaniei ar trebui obligatoriu sa implice bifarea catorva locuri de vizitat in Bucuresti.
1. Palatul Parlamentului (Casa Poporului)
 
Cu o suprafata impresionanta de peste 330.000 de metri patrati, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon.
 
Construita la cererea lui Nicolae Ceausescu, liderul partidului comunist roman si presedintele Romaniei pana in 1989, Casa poporului, cum a fost numita initial, are peste 1000 de incaperi. Acestea pot fi vizitate in tururi ghidate, pe baza unei programari facute in prealabil.
Palatul Parlamentului Bucuresti
2. Centrul Vechi

Centrul Vechi din Bucuresti nu si-a pierdut farmecul de odinioara, in ciuda trecerii timpului. Pe vremuri, zona aceasta avea rol comercial si cultural, iar astazi lucrurile nu par sa se fi schimbat prea mult din acest punct de vedere. Sigur ca,atat strazile, cat si cladirile, au fost reabilitate, insa emana inca eleganta din trecut, frumos imbinata cu modernitatea.
 
Pe aleile pietonale din Centrul Vechi vei intalni la tot pasul cafenele, restaurante, terase, cofetarii si chiar cluburi, pentru ca zona este foarte animata, inclusiv noaptea. In Centrul Vechi al Bucurestiului vei mai intalni o multime de obiective turistice, precum: Muzeul National de Istorie al Romaniei, Muzeul Bancii Nationale, Biserica Stavropoleos sau fosta resedinta a lui Vlad Tepes – Curtea Veche.
Curtea Veche Bucuresti
3. Ateneul Roman

Considerat un important monument istoric din Bucuresti si un simbol al culturii romanesti, Ateneul Roman este un alt obiectiv turistic de neratat. Cu o istorie ce incepe in anul 1889, Ateneul Roman este sediul Filarmonicii „George Enescu”, gazduind spectacole de renume international.

Ateneul Roman poate gazdui peste 650 de spectatori, iar cladirea in sine este demna de admiratie. La intrarea principala te intampina coloanele in stil grecesc, insa si interiorul farmeca orice privire. Cel mai interesant aspect legat de interior, este faptul ca unele picturi amintesc scene importante din istoria Romaniei.
4. Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat in Bucuresti este Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa. In cadrul muzeului se gasesc unele specii de mamifere, pesti si pasari de peste tot din lume. De asemenea, expozitia permanenta include si colectii de etnografie, anatomie, paleontologie sau geologie. Deseori au loc expozitii temporare, care atrag un numar mare de vizitatori. In inima Bucurestiului, la doar cativa pasi de Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, merita sa faci o vizita Muzeului National al Taranului Roman.
Muzeul Național de istorie naturală Grigore Antipa
5. Piata Revolutiei
 
Un alt obiectiv turistic din Bucuresti, cu o mare importanta istorica pentru intreaga tara este Piata Revolutiei.
Locul cel mai cunoscut din Piata Revolutiei este Monumentul Renasterii. Acesta a fost ridicat in memoria victimelor Revolutiei din 1989, atunci cand in Piata Revolutiei au avut loc dispute aprige cu scopul de a inlatura regimul comunist.

6. Arcul de Triumf
 
Avand o mare insemnatate istorica pentru poporul roman, Arcul de Triumf se numara printre cele mai cunoscute locuri de vizitat in Bucuresti. Monumentul are o inaltime de 27 de metri si a fost construit in anul 1992, ca simbol al victoriei Romaniei in Primul Razboi Mondial. Anual, in data de 1 decembrie, cand celebram Ziua Nationala a Romaniei, la Arcul de Triumf au loc spectaculoasele parade militare.

Un lucru interesant de stiut despre Arcul de Triumf este faptul ca daca il vizitezi vara, poti merge pe terasa din interior, descoperind astfel o splendida priveliste asupra intregului oras.
Arcul de Triumf Bucuresti
7. Gradina Cismigiu

Bucurestiul se mandreste cu cateva locuri de relaxare spectaculoase. Unul dintre acestea este Gradina Cismigiu. Aceasta a fost amenajata in jurul anilor 1850, in stil englezesc.
Denumit de unii localnici Parcul Cismigiu, acesta este cel mai vechi parc din centrul Bucurestiului.
O activitate relaxanta pe care o poti face aici, daca vizitezi parcul in timpul verii, este sa te plimbi cu barca pe Lacul Cismigiu. Daca ajungi in zona iarna, in Parcul Cismigiu vei gasi unul dintre cele mai frumoase patinoare din Bucuresti.
Parcul Cismigiu Bucuresti
8. Palatul Primaverii (Casa Ceausescu)
 
Aflat pe bulevardul cu acelasi nume, Palatul Primaverii este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bucuresti. Palatul Primaverii se mai numeste si Casa Ceausescu, deoarece a fost resedinta lui Nicolae Ceausescu si a familiei acestuia, timp de 25 de ani. Incepand cu anul 2016, Palatul Primaverii a devenit muzeu. Facand o vizita actualului muzeu, ai ocazia sa descoperi cum arata casa presedintelui Romaniei in perioada comunista.
 
Lista cu obiective turistice si locuri de vizitat in Bucuresti poate ramane deschisa. Spun acest lucru, deoarece in acest articol am surprins o mica parte a locurilor frumoase si de admirat din capitala. Asadar, atunci cand vizitezi Bucurestiul, tine cont de obiectivele turistice prezentate si fii convins ca vei mai descoperi multe altele, chiar si luand-o la pas prin capitala.
Înapoi la cuprins