Municipiul Sibiu - Hermannstadt - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Municipiul Sibiu - Hermannstadt

Municipiul Sibiu este situat in partea sudica a Transilvaniei  pe raul Cibin si se situeaza la 45°47' latitudine nordica (in linie cu Lyon) si 24°05' longitudine estica (aproximativ in linie cu Atena). Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus. Inchirieri Auto
Municipiul Sibiu
Sibiul poate fi considerat pe buna dreptate capitala culturala a Romaniei datorita traditiilor seculare si patrimoniului cultural artistic pe care Sibiul si zona din marginime il detine. Populatia orasului este de 170000 locuitori. Structura etnica a populatiei este urmatoarea: 95% Romani, 2% Maghiari, 1,6% Germani, 1,4% alte nationalitati. Majoritatea populatiei este de religie ortodoxa. Protestantii si catolicii reprezinta 4% din populatie. Orasul Sibiu este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase si bine conservate orase istorice din Romania si Europa, cu un patrimoniu arhitectural care se intinde pe 80 de hectare. Sibiul, nominalizat printre cele mai bune destinații turistice din Europa.
Imprejurimile Sibiului
Cetatea medievala a Sibiului a ramas intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist. Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de inmasurabila valoare culturala cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica din Romania.
Operele unor artisti cum ar fi Andreas Lapicida, Sebastian Hann, Johann Martin Stock si Frans Neuhauser, se mai pot vedea si astazi vizitand diferite locuri din oras. Prima societate muzicala s-a constituit in 1818 iar pe scenele sibiene au concertat nume celebre ale vremii cum ar fi Franz Liszt sau Johann Strauss. In Sibiu exista in momentul de fata o puternica baza culturala formata din 2 teatre, o filarmonica, 1 cinematograf, 5 biblioteci, 5 centre culturale, 6 institute culturale diverse precum si 10 muzee. Sibiul ofera o multitudine de posibilitati pentru petrecerea timpului liber. Numeroase spectacole si activitati cultural artistice si sportive se desfasoara saptamanal aici. Orasul medieval Sibiu are multe atractii turistice, monumente ale naturii, muzee si situri culturale.
Municipiul Sibiu
La numai 19 km nord de Sibiu se afla statiunea Ocna Sibiului cunoscuta prin salba de lacuri sarate cu puternice efecte curative. Sibiul este inconjurat pe doua laturi de inaltimile Carpatilor, la sud Muntii Fagaras de la Transfagarasan la Defileul Oltului, iar pe latura vestica Muntii Lotrului si in continuare Muntii Cibinului. Statiunea Paltinis se afla aici la cea mai inalta altitudine din tara. Descoperiti prin intermediul acestei pagini o parte din acest patrimoniu national.
Hotel Hilton Sibiu este situat vizavi de Gradina Zoologica din Sibiu. Hotelul Hilton ofera 3 restaurante de inalta clasa: Madrigal, Versailles si Restaurantul Românesc, toate servind mâncaruri locale si internationale.
Harta interactiva Municipiul Sibiu - Google Map
Rezervatii si parcuri naturale Sibiu:

- Dealul Zakel

- Elesteele de la Mandra

- Golul alpin al Muntilor Fagaras
- Lacul si golul alpin Balea
- Padurea Dumbrava
- Parcul Natural Cindrel
- Rezervatia faunistica Arpasel
- Rezervatia Naturala "Iezerele Cindrelului"


Parcuri si gradini Sibiu:

- Parcul ASTRA
- Parcul Sub Arini
- Parcul Tineretului
Atractii turistice Sibiu:
- Biserica Romano Catolica
- Biserica Ursulinelor
- Casa cu cariatide
- Catedrala Evanghelica
- Catedrala Ortodoxa
- Muzeul Civilizatiei Traditionale Astra
- Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder
- Parcul Astra
- Pasajul Scarilor
- Turnul Gros - Sala Thalia
- Turnul Sfatului
- Zidurile de Aparare ale Cetatii Vechi
Brambura Park Casa Întoarsă din Avrig, județul Sibiu s-a deschis la data de 1 Iunie 2022, cel mai nou parc de distracții din Sibiu unde lumea va descoperi ce înseamnă distracție fără gravitație.
Parcul se află pe Valea Avrigului, la o distanță de 30 km de Sibiu, 15 km de Porumbacu de Sus unde regăsiți Castelul de Lut si 50 km de Bâlea Lac.
Oferte de cazare in Sibiu
Booking.com
Înapoi la cuprins