Bâlea Lac - Cabana Bâlea - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Bâlea Lac - Cabana Bâlea

Booking.com
Bâlea Lac este parte a traseului Transfagarasan, aflat la cota 2034 m. Nu numai frumusețea zonei înconjuratoare, ci și farmecul ei a contribuit la amplasarea aici a unuia dintre cele mai frumoase complexe turistice din Carpați care împreună cu Lacul Bâlea, formeaza unul dintre cele mai atractive areale turistice din Muntii Făgăraș.

Una din atracțiile principale in sezonul rece o constituie cu siguranță, Hotelul de Gheața (Ice Hotel) construit în fiecare an în zona Lacului Bâlea, atracție care atrage an de an tot mai mulți turiști atât din România cât și din alte țari.
Lacul Bâlea este situat la intrarea Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m și are 360 m lungime și 11 m adâncime. Este unul dintre cele mai frumoase și mai mari lacuri din Romania. În jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervație științifică cu numeroase plante ca floarea de colț, macul galben și animale ocrotite precum capra neagră, râsul sau acvila de munte.
Balea Lac
În mijlocul unuia dintre cele mai frumoase regiuni montane din Carpați se afla Cabana Bâlea Lac, accesibilă din legendarul drum Transfăgărășan. Cabana Bâlea Lac oferă cazare conform standardelor internaționale. Toate camerele sunt dotate cu mobilier din lemn, dușuri, toalete și televizoare, oferind o priveliște uluitoare atât asupra lacului Bâlea, care are o suprafață de 4,6 hectare, cât și peste lanțurile muntoase din jur.

Rezervările la Cabana Bâlea se pot face prin E-mail: cabana_balealac@yahoo.com, Telefon Cabana: 0745.072.602
Informații despre Telecabina Bâlea Lac - Bâlea Cascadă se pot obține la numărul de telefon 0725.210.610

Program funcţionare telecabină: Luni – Duminică  09:00-17:00

Tarife transport telecabina Bâlea Lac - Bâlea Cascadă:
- Urcare/Coborâre adult - 40 Ron, copii intre 2-12 ani = 20 Ron, copii intre 0-2 ani = Gratuit
- Bagaje de mână turişti - Bagaj mare = 10 Ron, Bagaj mic = 5 Ron
Balea Lac
Balea Lac
Localizare hartă Bâlea Lac - Google Map
Înapoi la cuprins