Statiunea Paltinis - Judetul Sibiu - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Paltinis - Judetul Sibiu

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Statiunea turistica Paltinis, aflata pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel, la numai 32 km distanta de Municipiul Sibiu, este cea mai veche statiune situata la cea mai mare altitudine (1442 m) din Romania si dispune de oferte de cazare in hoteluri sau vile si mijloace de transport pe cablu.
Statiunea Paltinis - Sibiu
Statiunea Paltinis este una dintre variantele preferate de multi turisti, pasionati ai sporturilor de iarna sau a plimbarilor in aer liber, in a petrece un weekend in aceasta locatie, vizand printre altele de la Rezervatia Iezerele Cindrelului pana la faimoasele lacuri glaciare. Odata ajunsi la Paltinis, turistii pot schia in sezonul de iarna, sa exploreze traseele impadurite din apropiere pe rutele destinate special sau sa admire privelistea naturala deosebita a zonei. Se pot efectua drumetii la Poiana Oncesti, Vf. Oncesti, Stana Gaujoara si Poiana Lupilor.
Schit Paltinis
Daca tot ati ajuns la Paltinis, trebuie neaparat sa vizitati Schitul si Casa memoriala Constantin Noica, poet, scriitor, eseist si publicist, ce a lasat o mostenire culturala deosebita, valorificata de multi scriitori care i-a urmat. Schitul Paltinis are o Bisericuta cu Hramul "Schimbarea la Fata a Domnului".  Biserica este o ctitorie a mitropolitului Nicolae Balan.

Din punct de vedere arhitectural schitul pastreaza din stilul transilvanean. Biserica a fost ridicata de mesteri din Rasinari, si este acoperita cu sindrila. In interiorul bisericii se afla o veche icoana a Cuvioasei Paraschieva datand de la inceputul anilor 1900.
Statiunea Paltinis - Sibiu
Statiunea Paltinis a fost creata de Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor - SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) in anul 1894 fiind cea mai veche statiune montana din Romania. Datorita climatului montan, cu aerul ozonat, statiunea Paltinis este indicata pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, hipertiroidie benigna, suprasolicitarii fizice si intelectuale, anemiilor secundare si dereglarilor de crestere la copii, dereglerilor pleuropulmonare si bolilor endocrine.
Statiunea Paltinis - Sibiu
Temperatura medie anuala este de +4 grade Celsius (media lunii iulie este de 12 grade C, iar a lunii ianuarie de - 6 grade C). Ploile sunt frecvente, dar de scurta durata, iar stratul de zapada este prezent 120 zile pe an. Un fenomen meteorologic des intalnit in statiunea Paltinis este inversiunea temperaturii. Conditiile de schi sunt excelente incepand din decembrie si pana in aprilie. Partiile din statiune sunt accesibile pentru toti amatorii sporturilor de iarna. Din nucleul initial de vile statiunea conserva Casa turistilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) si inca o vila, toate declarate monumente istorice.
Indicatoare orientare
Cum se ajunge la Paltinis
Statiunea Paltinis se afla situata la 32 km de Sibiu si este legata de oras printr-o sosea moderna care strabate un peisaj deosebit. Tursib asigura zilnic legatura cu Paltinis prin traseul 22: Gara - Constitutiei - Bd-ul Coposu - Piata Unirii - Calea Dumbravii - Rasinari - Curmatura - Paltinis;
Plecari Sibiu: 07:00, 11:00, 16:00 - Plecari Paltinis: 09:00, 13:30, 17:30

Pretul unui bilet: 9 lei, Dus-intors: 16 lei - Bilet redus (elevi, studenti,pensionari) dus 8 lei, dus-intors 15 lei. 1 calatorie pentru 4 pers. 30 lei ; dus-intors 50 lei.  Sursa: sibiu.ro
Harta traseu auto Bucuresti - Paltinis = 305 Km
Partii de schi in statiunea Paltinis, Sibiu

Partia
Locatie
Lungime
Dif. nivel
Dificultate
Partia Daneasa - schi fond
Paltinis
410 m
138 m
scazut
Partia Dealul Poplacii - schi fond
Paltinis
2.200 m
scazut
Partia Gaujoara-Paltinis - schi fond
Paltinis
3.600 m
175
scazut
Partia Oncesti 1 - coborare
Paltinis
1.150 m
240 m
mediu
Partia Oncesti 2 - coborare
Paltinis
450 m
38 m
scazut
Partia Oncesti-Paltinis - schi fond
Paltinis
5.000 m
275 m
scazut
Partia Santa - schi fond
Paltinis
3.000 m
scazut
Telescaunul Paltinis - face legatura cu varful Oncesti situat la altitudinea de 1.713 m si are o lungime de 1.052 m. Acesta este prevazut cu 52 scaune duble si are o capacitate de 360 persoane pe ora. Timpul de urcare este de 7 minute, iar tariful este 5 lei/persoana.
Oferte de cazare in Paltinis, Sibiu
Booking.com
Înapoi la cuprins