Statiunea Paraul Rece - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Paraul Rece

Printre favoritele destinatii de vacanta ale turistilor bucuresteni si nu numai se afla si Statiunea Paraul Rece, situata la o distanta de 8 km de binecunoscuta statiune Predeal, la o altitudine de 1000 m, aflata pe coasta Muntilor Bucegi. Fata de Bucuresti, statiunea se afla la o distanta de 140 km, de pe DN1, la cativa km inainte de Predeal, se face stanga pe DN73A. Exista multe oportunitati de explorare a zonei si organizare de excursii si drumetii in orice sezon.
Paraul Rece
Posibile destinatii sunt: Sinaia, Castelul Peles, Cota 1400, Rasnov, Poiana Brasov, Brasov, Prejmer, Harman, Sighisoara, Fagaras, Bran, Moieciu, Fundata, Pestera, Cabana Trei Brazi este la ½ ora de mers cu piciorul, iar Poiana Brasov se afla la 5 ore de mers (traseu foarte greu).
Predealul este un punct de plecare ales pentru drumetii si ascensiuni montane.
Pe Cioplea, telescaunul functioneaza in tot cursul anului. Statiunea Paraul Rece, destinata tineretului in special, dispune de hoteluri, vile, terenuri de sport, club cu sala de spectacole, biblioteca, discoteca, partii de schi dotate cu teleschi şi babyschi. Drumetii se poate face catre cabanele din zona: Trei Brazi, Cabana Secuilor, Diham, Poiana Izvoarelor, Malaiesti, sau traseele din Munţii Bucegi.
Paraul Rece
Conditiile climatului statiunii Paraul Rece recomanda statiunea pentru tratarea nevrozelor astenice, starilor de debilitate, a surmenajului fizic si intelectual, rahitismului, afectiunilor endocrine, tulburari de crestere la copii.
Paraul Rece reprezinta un punct de atractie pentru amatorii sporturilor de iarna, statiunea dispunand de o partie de slalom si trasee pentru ski fond si biatlon iar la numai cativa kilometri se gaseste baza sportiva de ski fond si biatlon de pe Valea Rasnoavei. Ninsorile abundente si temperaturile scazute fac ca zapada sa persiste aproximativ 120 de zile/an. In timpul sezonului cald statiunea Paraul Rece este ideala pentru iubitorii de drumetii in aer liber pe traseele montane.
Localizare pe harta Paraul Rece - Google Map
Trasee turistice Paraul Rece:
Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului - Dealul cu Mesteacan. Marcaj: cruce albastra.
Din Paraul Rece drumul coboara spre Paraul Mic (Pietrosul), apoi urca versantul vestic al muntelui Moraru. De la Cabana Trei Brazi pana la Poiana Secuilor traseul merge drept, iar aici isi schimba directia spre nord-vest, pornind din spatele cabanei spre versantul stang al vailor Tocilita Mare si Tocilita Mica.
Drumul continua pe versantul vestic al Muchiei Oii. Traverseaza Valea Tocilita, coboara apoi pe drumul forestier de pe Valea Cheii si se urca spre Spinarea Calului, la est. In dreapta apei se face la dreapta, pentru a traversa Paraul Cheii printr-o vale, ajungand la Cheile Rasnovului.
Pentru intoarcere se foloseste acelasi drum forestier si poteca de pe Valea Tocilitei, dupa care se urmeaze traseul pe sub varful Dealul cu Mesteacan (1.025 m), de unde se coboara intr-o poiana. Traseul continua spre sud-est, pe sub Culmea Morarului, traverseaza o poiana si coboara spre Cabana Secuilor. Drumul urca pana la cabana Trei Brazi (1.128 m), dupa care  coboara peste Muntele Morarului pana la Paraul Pietrosu. De aici se urca un povarnis si se ajunge in statiune.
Oferte de cazare in Paraul Rece
Booking.com
Înapoi la cuprins