Statiunea montana Predeal - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea montana Predeal

Predeal - cel mai inalt oras din tara, este plasat pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intr-o depresiune bine adapostita de masivele muntoase Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Clabucet. Statiunea se gaseste la o distanta de 147 km de Bucuresti, pe DN1 la 25 km de Sinaia si la 25 km de Brasov. Cadrul natural - depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras.
Temperatura medie este de 14* C in timpul verii si -5* C pe timpul iernii. Furtunile de zapada sunt o raritate in aceste locuri dar stratul de zapada poate atinge cativa metri si poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna.
Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna. Climat montan tonic-stimulativ, cu veri racoroase, temperatura medie in iulie este de 15°C si ierni friguroase, media lunii ianuarie este sub -5°C. Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor. Prognoza meteo.

Statiunea Predeal
Statiunea Predeal este recomandata tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale. Principalii factori de cura sunt aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului.
Statiunea dispune de peste 5200 locuri de cazare, in hoteluri, vile, cabane si camping. Sunt disponibile 8 partii de ski cu grade diferite de dificultate, telescaun de la Clabucet Sosire la Clabucet Plecare, teleschi si tele-baby la Clabucet Sosire, Clabucet Plecare, Orizont si Trei Brazi. Pe langa ceea ce orasul Predeal ofera, reprezinta un punct ideal de plecare pentru excursiile in muntii inconjuratori si catre numeroase cabane usor de gasit.
Obiective turistice in Predeal: Trasee turistice montane in imprejurimi, Canionul Sapte scari; Cascada Tamina; Pestera de gheata; Cheile Rasnoavei, Manastirea Sfantul Nicolae, Biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena, Capela romano-catolica Timisul de Jos, Manastirea romano-catolica Timisul de Jos, Monumentul Eroilor - Valea Rasnoavei, Monumentul Mihail Saulescu, Monumentul Eroilor din gara Predeal.
Harta interactiva Predeal - Google Map
Instalatii de transport pe cablu
Lungime (m)
Telescaun Clabucet  
1650
Teleski Clabucet Sosire  
1640
Teleski Clabucet Plecare  
489
Babyski  
200
Teleski Paraul Rece  
480
Alte dotari :
Patinoar - in cadrul complexului turistic Fulg de Nea
Terenuri de tenis - Fulg de Nea (3 terenuri) ; Hotel Orizont (3 terenuri) ; Paraul Rece (1 teren)
Terenuri de sport
Partie de schi
Grad dificultate
Lungime (m)
Cocosul   
Medie
2250
Clabucet   
Medie
2100
Subteleferic   
Dificila
1200
Clabucet sosire (zapada artificiala si iluminat)
Usoara  
800
Clabucet varianta (zapada artificiala)  
Usoara
790
Clabucet scoala   
Foarte usoara
200
Subteleferic st. inf.
Foarte usoara
670
Paraul rece   
Medie
520
Oferte de cazare in Predeal
Booking.com
Înapoi la cuprins