Statiunea Slanic Prahova - Ghid Turistic Romania

Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Slanic Prahova

Situat in judetul Prahova, la 40 km nord de Ploiesti, orasul Slanic Prahova este cunoscut indeosebi ca statiune balneoclimaterica permanenta. Orasul este situat pe raul Slanic, in zona de Curbura a Subcarpatilor, la o altitudine de 413 m. Statiunea, de importanta nationala, este deschisa tot timpul anului, beneficiind de o clima temperata specifica dealurilor impadurite, caracterizata prin veri placute si ierni relativ blande. Temperatura medie anuala este de 9°C iar media anuala a precipitatiilor este 750 mm. Meteo Slanic Prahova.
Slanic Prahova
Slanic Prahova
Izvoarele cu apa minerala ce contine compusi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului si lacurile cu concentratie mare de sare, precum Baia Baciului, Baia Rosie, Baia Porcilor, Lacul Verde, sunt folosite la tratarea unor boli reumatismale degenerative si diartritice, celor aflati in stari posttraumatismale, celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, respiratorii, dermatologice si vasculare.
Complex Baia Baciului
Facilitati pentru bai cu ape minerale calde in cazi, bai reci in lac, aplicari de namol cald, pentru tratamente ginecologice si pentru electroterapie. Vechea mina de sare Unirea a fost transformata in sanatoriu - la adancimea de 210 m - pentru tratamentul bolilor respiratorii in microclimat de aer sarat. Statiunea dispune de complex balnear, precum si de multe vile, pavilioane si case private pentru cazare.
Mina Unirea
Turismul intensiv din zona este favorizat si de existenta, la Slanic, a unui munte neacoperit de sare (rezervatie naturala) si a pitorescului lac al Miresii sau Grota Miresei, 425 m patrati, 20 m adancime care s-a format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare.
Obiective turistice din statiune:
- Mina Unirea, veche exploatare a sarii cu 14 galerii la 220 m adâncime, unde sunt amenajate 2 saloane utilizateca sanatoriu subteran;
- Muntele de Sare din incinta Strandului Baia Baciului,
- cele 4 biserici ale localitatii - monumente de arhitectura,
- Muzeul de arta (Casa Popa Vutu - construita în 1800).
Statiunea Slanic Prahova este situata fata de: Bucuresti - 120 km, Brasov - 150 km, Ploiesti - 40 km si Valeni de Munte - 20 km. Accesul  in statiune se poate face atat pe calea ferata dar si pe DN 1 . Din Ploiesti spre Slanic , trenurile circula conform unui grafic maleabil. Se poate alege  varianta din Ploiesti spre statiune, folosindu-se si microbuzele care au trasee incepand cu primele ore ale zilei. Exista si curse directe Bucuresti-Slanic.
Rutier: Bucuresti - Ploiesti - Cheia - Brasov (DN1) 120 km de la Bucuresti, 40 km de la Ploiesti;
Feroviar: Gara Slanic pe linia Ploiesti - Slanic.
Traseu pe harta Ploiesti - Slanic Prahova, distanta = 40 km Google Map
Oferte de cazare in Slanic Prahova
Booking.com
Hosting by
Partener
Design
Înapoi la cuprins