Mina Unirea - Salina Slanic, Prahova - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Mina Unirea - Salina Slanic, Prahova

Lucrarile de deschidere a Minei Unirea au inceput in anul 1938 iar exploatarea sarii din aceasta mina s-a efectuat intre anii 1943-1970. Exploatarea s-a facut descendent de la tavan catre vatra in felii succesive de 2,2 metri grosime cu taiere orizontala la vatra si verticala la pereti. Derocarea prin impuscare. Transportul materialului rezultat s-a efectuat cu vagonetii pana la put si mai departe cu colivia pana la suprafata catre instalatia de preparare si expeditie.

Mina Unirea - Slanic Prahova
Mina Unirea este alcatuita din 14 camere cu profil trapezoidal avand 10 metri deschidere la tavan si  32 metri la talpa si o inaltime de 54 metri. Diferenta de cota intre suprafata si vatra Minei Unirea este de 208 metri si este parcursa cu liftul in 90 secunde.
Mina Unirea - Slanic Prahova
Spatiul excavat ocupa un volum de 2,9 mil metri cubi si se intinde pe o suprafata de 7,8 hectare. Dupa 1970 Mina Unirea devine obiectiv turistic, oferind conditii naturale de exceptie prin microclimatul sau bogat in aerosoli cu eficienta in tratarea maladiilor respiratorii. Aerajul Minei Unirea este natural cu temperatura constanta tot timpul anului de 12 grade C, presiunea atmosferica 730 mm col. HG, iar umiditatea mai redusa cu 10% decat cea de la suprafata.
Tavanul minei este bordat pe intreaga suprafata de balcoane din lemn care permit circulatia personalului autorizat la controlul periodic al stabilitatii suprafetelor din zona superioara a constructiei miniere. Zonele cu stabilitate incerta sunt delimitate pe vatra minei cu imprejmuiri de interdictie a accesului vizitatorilor.
Mina Unirea - Slanic Prahova
Tot aici sunt locuri amenajate pentru sport precum fotbal, volei, tenis de masa, biliard. Locul este folosit pentru diverse evenimente sportive (competitii atletice si loc de antrenament pentru loturile sportive), ca sanatorii pentru tratamente sau ca decor pentru cinematografie. Situate deasupra minei Unirea se afla doua mine si anume mina Mihai si mina Carol. Mina Mihai este rezervata in exclusivitate concursurilor internationale de microaeromodele.
Mina Unirea a atras pana acum sute de mii de vizitatori, fiind cautata mai ales in sezonul cald, cand in interior se inregistreaza temperaturi cu 20 de grade mai scazute decat cele din exterior. Transportul persoanelor in si din Mina Unirea se face cu microbuze, diferenta de nivel fiind de 208 m.
Localizare pe harta Mina Unirea - Slanic Prahova
Program de vizitare Mina Unirea:
Taxa de intrare in Mina Unirea:
Marti - Vineri: 08:00 - 15:30
Sambata si Duminica: 08:00 - 16:30
Luni: inchis
Adulti: 20 Lei
Pensionari: 18 Lei
Prescolari, Elevi, Studenti: 16 Lei
Galerie foto Mina Unirea - Slanic Prahova
Galerie foto Mina Unirea - Slanic Prahova
Oferte de cazare in Slanic Prahova
Booking.com
Înapoi la cuprins