Statiunea Straja, judetul Hunedoara - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Straja, judetul Hunedoara

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Statiunea Straja este situata la altitudinea de 1400 m, in apropierea localitatii Lupeni din judetul Hunedoara. Straja a fost catalogata ca si statiune turistica in anul 2002 datorita celor sapte partii de schi amenajate aici si dotate cu instalatie de transport pe cablu, iar cinci dintre acestea avand si instalatie de iluminat pe timp de noapte (nocturna). Statiunea dispunde de locuri de cazare in cele peste 300 de cabane, pensiuni si vile construite in ultimul timp.
Straja
Statiunea Straja este una din destinatiile preferate de turisti atat vara, pentru excursii si drumetii, cat si iarna pentru practicarea sporturilor de sezon (schi, sanius, snowboard) si petrecearea sarbatorilor de sfarsit de an.

Partia de schi Straja se afla pe panta Muntilor Valcan, un versant nordic din Muntii Retezat – Godeanu si datorita pozitiei, aceasta este acoperita cu zapada aproximativ 6 luni pe an, din noiembrie si pana in aprilie. Aici se organizeaza in fiecare an Cupa Veteranilor, o competitie de schi mult asteptata de catre turisti. Din statiunea Straja se poate urca catre Varful Mutu, cu plecare de la punctul de sosire al teleschiului aflat la o altitudine de peste 1.700 m.
Straja
Cum se ajunge in statiunea Straja
Accesul in statiunea Straja se poate face cu masina dinspre orasul Petrosani, pe DN 66A sau cu trenul pana in gara orasului Lupeni, situata la o distanta de 3 km de telescaun si 10 km de Complexul Turistic. De la iesirea orasului Lupeni porneste un telescaun catre Straja urca 23 de minute pana la altitudinea de 1.390 m.
In statiunea Straja se poate vizita Schitul Straja, un lacas la care se ajunge prin intermediul unui tunel cu lungimea de 50 m care are pictat pe pereti scene din Vechiul Testament cat si din Noul Testament. Alt obiectiv turistic il reprezinta Crucea din metal, cu inaltimea de 18 m si latimea de 9 m, este un monument inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, asemanator Crucii Eroilor Neamului din Muntii Bucegi. Meteo Straja.
In statiunea turistica Straja exista un detasament de Jandarmerie Montana si un serviciu public Salvamont ce asigura atat ordinea si disciplina in statiune, cat si protectia si acordarea primului ajutor in caz de accidente.
Localizare pe harta Statiunea Straja - Google Map
Partii de schi in statiunea Straja
Partie de schi
Denumire
Grad Dificultate
Instalatie Nocturna
Lungime (m)
Zapada Artificiala
Diferenta de Nivel
Instalatie pe Cablu
Partia Canal
ridicat
-
1.400 m
-
180 m
teleschi
Partia Lupului
ridicat
Da
520 m
Da
160 m
teleschi
Partia Mutu
mediu
Da
1.270 m
Da
200 m
teleschi
Platoul Constantinescu
scazut
Da
1.740 m
Da
366 m
teleschi
Partia Platoul Soarelui
scazut
Da
405 m
Da
100 m
teleschi
Partia Sf. Gheorghe
scazut
Da
700 m
Da
145 m
teleschi
Partia Telegondola
mediu
-
3.200 m
Da
595 m
teleschi
Oferte de cazare in Straja
Booking.com
Cabana Smile Straja
Cabana Smile are terasă şi se află în Straja, la 50 de metri de teleschiul Platoul Soarelui și la 150 de metri de telescaunul Constantinescu. Oaspeții de la Cabana Smile Straja se vor putea bucura de diferite activități în și în jurul staţiunii Straja, cum ar fi schiatul.
Cabana Smile Straja
Pensiunea LUCA Straja este situată în Straja, într-o clădire construită în 2021, şi oferă acces direct la pârtiile de schi şi camere cu acces gratuit la internet WiFi. Oaspeții Pensiunii LUCA Straja pot practica diferite activități în Straja și împrejurimi, precum schi.
Înapoi la cuprins