Statiunea montana Sinaia - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea montana Sinaia

Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului, cu un bogat trecut cultural si social. Fosta resedinta a regilor, si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Manastirii omonime de catre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia imbina frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale. Statiunea este situata la o altitudine cuprinsa intre 798 si 1055 m, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul vaii raului Prahova. Prognoza meteo.
Statiunea Sinaia
Sinaia - Cota 1400
Poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului incadreaza statiunea intr-o frumoasa scena verde. La o distanta de 125 km de Bucuresti, 106 km de Aeroportul International Bucuresti - Otopeni si 35 km de Brasov, Sinaia este situata de-a lungul DN 1.
Sinaia la Cota 1400
Sinaia are un bioclimat reconfortant si stimulator pentru organismul uman, cu aer foarte curat, bogat in oxigen, radiatii ultraviolete si ionizare negativa. Exista si izvoare minerale (pe Valea Cainelui) cu apa sulfuroasa - feruginoasa si alte minerale solubile. Zona de munte a orasului Sinaia se afla in Patrimoniul Parcului Natural Bucegi. Rezervatia naturala Bucegi cuprinde zonele de abrupt ale muntilor Varful cu Dor, Furnica, Piatra Arsa.
In centrul statiunii Sinaia, la sud de hotel Montana, se afla telefericul. De aici se poate porni intr-o calatorie cu telefericul pana in varful muntelui, de unde se poate admira intreaga panorama a statiunii. La intoarcere, se poate cobori tot cu telecabina sau se poate urma un traseu marcat ce dureaza aproximativ doua ore. Posibilitati de calatorii la cabanele din Muntii Bucegi (Cota 1500, Varful cu dor - la 2000 de m altitudine, Cuibul Dorului - 1200 m, Babele - 2206 m, Omu - 2505 m, Padina 1525 m, Piatra Arsa - 1950 m, Pestera - 1600 m, Piscul Cainelui - 950 m, etc.)
Telegondola Sinaia
In Muntii Bucegi, clima si-a pus puternic amprenta asupra reliefului, influentand aparitia unor forme mai putin intalnite (Babele, Sfinxul, Ciupercile). Vantul, asociat cu apa precipitatiilor, a actionat necontenit asupra rocilor, modelandu-le, transformandu-le prin procesele de deflatie si coroziune. Efectele acestor procese se vad peste tot in Bucegi, stancile culmilor Gutan, Tiganesti, Bucsoiu, Caraiman, Costila, Furnica avand numeroasele fete slefuite de vant.
Obiective turistice in Sinaia:
- Manastirea Sinaia este inca o manastire activa, de calugari, cu cladiri datand din 1695;
- Palatul Peles este unul din cele mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca resedinta de vara pentru primul rege Hohenzollern al Romaniei, Carol I. Construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cladirea este incercarea regelui de a imita stilul din tara lui natala, creand un ansamblu bavarian in muntii din Romania. Palatul este bogat ornamentat atat in interior, cat si in exterior, cu complicate sculpturi in lemn si picturi reprezentand scene din operele lui Wagner;
- Pelisor este situat chiar langa Palatul Peles si a fost resedinta de vara a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand. Nu la fel de mare ca Palatul Peles, Pelisor ofera mai mult confort.
Sporturi de iarna. Domeniul schiabil existent este repartizat pe doi dintre versantii muntelui Varful cu Dor (2030 m): Versantul Vest - (Versantul de vest) - echipat cu telescaunul Valea Dorului, completat de teleschiuri (2) dintre care numai unul functioneaza in mod exceptional. Aceasta este partea din domeniul schiabil care primeste cel mai mare numar de schiori. Regularitatea pantelor si intinderea lor favorizeaza practicarea unui schi pe scara larga folosind fie traseul principal, fie pe cel secundar. Versantul Est - (Versantul de Est) - (care domina Sinaia) se intinde de-a lungul liniei telecabinei. De o foarte buna calitate tehnica, partia Carp urmareste indeaproape traseul liniei telecabinei, avand pante abrupte, de aceea fiind marcata cu culoarea neagra.
Pârtii de schi în stațiunea montană Sinaia
  • Pârtia Gondola - dificultate: ușoară, lungime: 150 metri, lățime medie: 40 metri, diferență de altitudine: 20 metri;
  • Pârtia Carp - dificultate: dificilă, lungime: 1382 metri, lățime medie: 50 metri, diferență de altitudine: 450 metri;
  • Pârtia Drumul de Vară - dificultate: medie, lungime: 2972 metri, lățime medie: 50 metri, diferență de altitudine: 395 metri;
  • Pârtia Valea Soarelui - dificultate: medie, lungime: 1191 metri, lățime medie: 103 metri, diferență de altitudine: 214 metri;
  • Pârtia Valea Soarelui 2 - dificultate: ușoară, lungime: 1200 metri, lățime medie: 50 metri, diferență de altitudine: 20 metri.
Harta interactiva Sinaia - Google Map
Partiile de schi alpin au o lungime totala de 11.500 m, reprezentand 14,8% din totalul ofertei montane, cu o capacitate de 7000 persoane/ ora si grade de dificultate diferite mergand de la albastru (usor) pana la negru si rosu (dificil si mediu). In perioada 15 decembrie - 15 aprilie functioneaza scolile de ski care organizeaza cursuri atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Oferte de cazare in Sinaia
Booking.com
Înapoi la cuprins