Glamping pe Drum Transfagarasan - Curtea de Arges - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Glamping pe Drum Transfagarasan - Curtea de Arges

Vacanta pe Drum Transfagarasan

Glamping pe Drum Transfagarasan este un glamping international, infiintat in Martie 2022, care isi propune sa atraga atat turisti romani, cat si turisti straini din toate regiunile lumii. Glampingul se situeaza in Curtea de Arges, pe cel mai spectaculos drum montan European, care strabate Carpatii pentru a conecta doua orase medievale Curtea de Arges, oras targ Valah si Sibiu/Hermannstadt, oras locuit de un grup etnic Germanic Soxen. Disponibilitate si Rezervari

Glamping pe Drum Transfagarasan
Locatia glampingului in orasul Curtea de Arges este una speciala. Glampingul se situeaza pe drumul catre cele mai frumoase puncte de belle vedere din oras Tarnita platou si La Releu - de unde turistii se pot bucura de maretia dealurilor subcarpatice si de o vedere de 360 de grade a padurilor, lacului si orasului.

Conceptul glampingului este cel de eleganta si confort/glamour si de experienta imediata a naturii, mai exact, a unui minibar de lux cu gradina, experimentat atat din interiorul containerului, cat si din exteriorul lui. Turistii se pot bucura de confort interior hotelier, de privelistile insorite ale pomilor si padurii din departare, contemplate din interiorul cabinei, cat si de luxul unui minibar cochet de zi si de seara. Geamurile containerului, amenajarea lui si culorile folosite au tinta perspectiva nelimitata, contemplatia, claritatea si bucuria, micsorand foarte mult tranzitia dinspre spatial construit catre natura. Noaptea, din containerul cu perete din geam poti sa simti ca dormi sau te relaxezi in minibarul de lux cu livada, de unde pot fi contemplate luminile din gradina sau de pe dealuri, cat si luminile stelelor noaptea. De asemenea, luminile lampilor de sare de Himalaya au un efect relaxant, terapeutic creand o atmosfera intima de bar cu terasa. Borcanele luminioase au acelasi efect linistitor, imitand luminile naturii - licuricii - de care turistii se pot bucura in livada, noaptea.
Glamping pe Drum Transfagarasan
Portocaliul, culoarea portocalei, este simbolul glampingului pentru ca sugereaza bucurie, afectiune si prietenie si te duce cu gandul la culorile oraselor mici Italiene de coasta. Tablourile cu poze ale orasului Venezia si orasului mic Italian de coasta vin sa completeze si sa conecteze aceasta imagine idilica a dealurilor subcarpatice la peisajul mediteranean. Turistii se pot in acelasi timp vedea si la mare si la munte si se pot bucura de ambele si de specificitatea lor, parte dintr-un tablou maret al naturii. Uneori pot simti, stand intinsi pe pat in container ca sunt undeva pe dealurile din San Remo, alteori pot simti ca sunt in mijlocul dealurilor Argesene, care ii invita sa calatoreasca si sa se bucure de frumusetile regiunii.
Glamping pe Drum Transfagarasan este situat intr-o zona subcarpatica istorica de o atractivitate deosebita, inconjurata de manastirile din judetele Arges si Valcea, construite uneori in stanca (e.g. Corbi, Pahomie), cu importanta turistica neexplorata. Chilia in stanca a manastirii Negru Voda sau Cetatuia, care dateaza din timpul dacilor si romanilor este asociata legendar cu numele voievodului Negru Voda care a format Valahia si s-a refugiat in aceasta chilie in timpul domiei lui, in momentele de restriste. Aceasta chilie este considerata pestera de taina a domnitorului : “Pestera lui Negru Voda’’. Manastirea, legendar ctitorita de Nicolae Alexandru Basarab este localizata in comuna Cetateni, la o ora si jumatate de Glamping pe Drum Transfagarasan. In zona turistii pot vizita o alta manastire, construita in stil maramuresan - Dragoslavele- in mijlocul dealurilor subcarpatice, situata doar la 25 km de Campulung si la o ora jumate de Glamping pe Drum Transfagarasan. Se pot bucura de asemenea, in aceeasi zona, de frumusetile peisajului din jurul barajului Rausor, situat la circa 20 km de Campulung.
Glamping pe Drum Transfagarasan
In directia opusa, la o ora de Glamping pe Drum Transfagarasan, turistii pot explora frumusetea Parcului National Cozia vizitand doua manastiri - Turnu si Stanisoara - si se pot bucura de privelistile oferite de Valea Oltului de pe insula schitului Ostrov. Turistii aventurosi, in cautarea unui loc pitoresc, neafectat de aglomeratie, pot urca cu o masina 4x4 pe un drum cam anevoios, denivelat catre Cabana Cozia 1573 m, unde se pot bucura in liniste de privelistile oferite de un zbor cu parapanta, dar se pot lauda ca au ajuns intr-un timp foarte scurt la doua varfuri montane Ciuha Mare 1668 m si Ciuha Mica 1629 m, unde sunt situate relee care ne aduc multa bucurie gandindu-ne ca suntem intotdeuna conectati la retelele mari de comunicare si avem semnal chiar si pe varfurile muntilor.  
Glamping pe Drum Transfagarasan
La intoarcere nu uitati sa va bucurati de pitorescul traseu Transfagarasan, cetatea Poenari, cabana Balea Lac 2034 m si Sibiu/Hermannstadt ! Glamping pe Drum Transfagarasan este deshis primavara-vara si toamna si va asteapta cu drag in portocaliu, zambind la subcarpatii insoriti!
Contact Glamping pe Drum Transfagarasan:

  • Adresa: Str. Tarnita 14 G, Curtea de Arges
  • E-mail: glamping@glampingpedrumtransfagarasan.com
Localizare pe harta Glamping pe Drum Transfagarasan - Google Map
Înapoi la cuprins