Statiunea Baile Herculane - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Baile Herculane

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Statiunea Baile Herculane are o istorie indelungata, numeroasele  descoperiri  arheologice demonstreaza existenta oamenilor  pe aceste meleaguri inca din Epoca Paleolitica. In timpul celor aproape 165 de ani de dominare romana in Dacia, statiunea Herculane era cunoscuta in Imperiul Roman, amenajarile in stanca demonstrand ca aici veneau reprezentantii  aristocratiei  romane, locul fiind un centru de relaxare al Imperiului. Prognoza meteo Baile Herculane.
Baile Herculane
Aici au fost descoperite sase statuete dedicate zeului Hercules, dupa care a primit denumirea statiunea, atestata documentar inainte de 153 era noastra, cu denumirea de "Ad aquas Herculis sacras", este cea mai veche statiune din Romania.
Orasul se afla situat in partea de sud-vest a Romaniei, in judetul Caras-Severin, in Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti la vest si Muntii Cernei la est, la  o distanta de circa 40 km fata de municipiul Drobeta-Turnu Severin. Din Bucuresti se poate ajunge aici cu trenul dupa un drum de sase ore, sau dinspre Timisoara, distanta parcursa in aproximativ doua ore si jumatate, precum si cu masina, folosind drumul european E70.
Herculane este un mic oras situat pe raul Cerna in zona Valea Cernei, unde se afla cea mai renumita statiune balneoclimaterica si una din cele mai importante statiuni din Romania. Unul din atuurile statiunii il constituie izvoarele cu apa fierbinte, cu multiple calitati curative, descoperite inca din timpurile romanilor.
Statiunea Baile Herculane dispune de cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale, folosite exclusiv pentru tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale.
Baile Herculane
Baile Herculane - vazut de la inaltime
Valea Cernei este dispusa intr-o zona cu munti mareti de ambele parti, oferind turistilor, sositi in numar foarte mare aici, o priveliste incantatoare precum si o serie de facilitati curative si de relaxare.
Statiunea Baile Herculane este vizitata astazi datorita  efectelor  ei curative: izvoare termale fierbinti cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice si puternica ionizare negativa a aerului cu efecte sanatoase asupra  corpului uman.
Baile Herculane
De jurul imprejurul  statiunii exista  aceste  izvoare bogate in minerale care trateaza diverse afectiuni, precum problemele reumatice ,inflamatorii, articulare, problemele neurologice, problemele nervoase si nutritionale, ginecologice, dermatologice, obezitatea.

Exista aici o multime de camere de masaj prin hidroterapie, kimioterapie, electroterapie, piscine termale in aer liber, sali de gimnastica si de sauna. Se pot efectua atat cure interne cat si externe. Datorita temperaturii inalte a apelor minerale si a mineralizarii bogate, actiunea lor este complexa si din punct  de  vedere  psihologic. Dar  exista  si  o  serie  de contraindicatii, cum ar fi: tuberculoza, bolile ficatului, ulcer, hipertensiune arteriala.

Pe langa renumita statiune, turistii mai pot vizita nenumarate obiective turistice in zona precum pesteri, grote, izvoare, statui, cascade, chei, pavilioane, temple si alte marturii istorice.
In apropierea statiunii Baile Herculane (aproximativ 7 km) se afla o piscina olimpica cu apa termala, numita Sapte izvoare, situata in inima muntilor, dotata cu un tobogan, unde apa curge continuu din munte. Alte locuri ce merita vazute sunt Pecinisca, cheile Peciniscai, Valea Feregari, Cheile Soimului, Cheile Domogled, Crucea alba, Varful Domogled -1106m, sau Izvorul Munk, Izvorul Rosu, Pestera cu Aburi (56 grade C),  Pestera  lui  Adam (lunga de 169m),  Grota Haiducilor(143 m).
Trasee recomandate sunt: Valea Cernei, satul Cerna, Cheile Corcoaiei, Izvorul Cernei, Varful Giselei, cascada Cociu (100m), si alte  atractii ca Platoul Austriac, izvorul de apa plata, pestera lui Serban, Cheile Tasnei, Moara Dracilor, Termele Romane, apartamentele reginei Tereza si Sfinxul Banatean.
Baile Herculane - Localizare pe Harta - Google Map
Booking.com
Înapoi la cuprins