Harta interactiva Judetul Caras Severin - Google Map - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Harta interactiva Judetul Caras Severin - Google Map

Caras-Severin este un judet in regiunile Banat si Transilvania din Romania, ce are ca resedinta orasul industrial Resita. Situat in partea de sud-vest a Romaniei, judetul Caras-Severin are o suprafata de 8514 km2 (3,6% din suprafata tarii, ocupa locul al treilea, ca marime intre judetele tarii) si cuprinde 2 municipii, 6 orase, 69 de comune cu 188 de sate.
Din punct de vedere geografic, in judetul Caras-Severin se afla toate cele trei trepte clasice, predominand insa relieful muntos care ocupa 65% din teritoriu, fiind reprezentat de Muntii Banatului, Muntii Tarcu, Muntii Godeanu si Muntii Cernei. De aceea el poate fi considerat ca fiind un judet de munte. Relieful muntos creste in altitudine de la vest spre est, culminand in Muntii Godeanului, cu inaltimile lor de 1600-2200 m, se ridica cu mult deasupra partii sudice a Muntilor Poiana Rusca si a muntilor Semenic, Almaj, Locvei, Aninei, si Dognecei, care au inaltimi cuprinse intre 600 si 1400 m. Acesti munti sunt separati de culoarele depresionare Bistra si Timis-Cerna.

Spre vest se intind Dealurile Oravitei, Doclinului si Sacos-Zagujeni, precum si o portiune restransa a Campiei Timisului. Cea mai mica altitudine a judetului se gaseste in zona localitatii Drencova, fiind de cca. 76 m iar maximul se inregistreaza in Varful Gugu din muntii Godeanu la 2.291 m.

Statiuni

  • Baile Herculane - Una dintre cele mai vechi statiuni din lume, a fost atestata documentar in 153 i.e.n. Pe langa puterea tamaduitoare a apelor termale si a climatului specific, statiunea reprezinta si punct de plecare spre Pestera Hotilor, Cheile Domogledului, Grota Haiducilor, Cascada Cernei, Grota cu aburi.

  • Trei Ape - Statiune turistica cu lac de acumulare situat la sud de satul Brebu Nou. De la baza acestui lac izvoraste raul Timis. Aduna apele paraielor Brebu, Gradiste si Semenic, iar apa de deversare din lac impreuna cu izvorul de la baza acestuia formeaza un parau ce a fost amintit mai devreme, respectiv Timis.

  • Semenic - 10 km de la Valiug, statiune turistica cu partii de schi pentru incepatori.

  • Crivaia - de la Valiug inca 5 km, la extremitaea sudica a acestuia, intr-o frumoasa poiana strabatuta de apa Barzavei.


sursa: wikipedia

Booking.com
 
 
 
Back to content | Back to main menu