Statiunea montana Arieseni - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea montana Arieseni

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Booking.com
Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 1.000 m, reprezentand un punct de plecare in traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni. Pe timp de iarna, aceste locuri sunt asaltate de turisti din judetele invecinate si din toata tara, care vin aici pentru practicarea sporturilor de iarna, pentru partia de schi Vartop Arieseni, pentru relaxare si pentru peisajele deosebite ale Apusenilor. Prognoza meteo.
Arieseni
Intreaga zona este deosebit de atragatoare, numeroase obiective interesante asteptandu-si vizitatorii. Un loc care nu trebuie ratat este Ghetarul de la Scarisoara, fenomen carstic unic in Romania, situat la o distanta de numai 15 km de Arieseni. Alte repere importante sunt Pestera Poarta lui Ionele, Pestera Portile Bihorului, Groapa Ruginoasa, Pestera Ursilor sau Casa memoriala Avram Iancu. De asemenea, se pot vizita manastirile Lupsa si Posada, iar pe timpul verii puteti face o excursie inedita la Targul de fete de pe Muntele Gaina.
Partia Vartop este in proprietatea Primariei Arieseni, doar terenul de sub stalpii de teleschi este concesionat, însa autoritatile locale intentioneaza ca in viitorul apropiat sa mai amenajeze inca patru partii. Consiliul Local Arieseni va concesiona 50 de hectare de teren investitorilor care intentioneaza sa construiasca hoteluri si vile in apropierea partiei de schi Vartop Arieseni.
Partia Vartop - Arieseni
Partia de schi Vartop este asaltata de schiori mai ales la sfarsit de saptamana, atunci cand functioneaza si instalatia de nocturna, adica vinerea si sambata intre orele 18,00 si 20,30. Accesul cu sanii nu este permis pe partie, pentru ele fiind amenajata o panta mai mica. Durata medie a sezonului de schi în aceasta regiune se intinde din luna decembrie pana in martie/aprilie. Cea mai renumita partie de schi din aceasta zona este partia de schi Vartop, foarte bine ingrijita si dotata cu teleschi si utilaje de intretinere a zapezii. Lungimea totala a partiei este de 1 000 de metri, cu o diferenta de altitudine de 200 m, grad de dificultate mediu, beneficiind si de instalatie de nocturna.
Daca nu aveti echipament pentru schi sau pentru alte sporturi de zapada, se poate inchiria orice echipament la preturi rezonabile. De exemplu, saniuta se inchiriaza cu 10 lei pe zi, schiurile cu  20 lei, iar teleschiul costa 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii.
Localizare pe Harta Statiunea Arieseni
Obiective turistice Arieseni: Ghetarul Scarisoara, Pestera Ursilor, Groapa Ruginoasa.
Înapoi la cuprins