Viscri, județul Brașov - Destinația turistică cu tradiții străvechi - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Viscri, județul Brașov - Destinația turistică cu tradiții străvechi

Viscri: O oază de liniște și tradiții în inima Transilvaniei
Satul Viscri, situat în județul Brașov, este o bijuterie ascunsă a Transilvaniei, o destinație turistică ideală pentru cei care caută o evadare din agitația vieții moderne. Aici, timpul parcă stă în loc, iar tradițiile străvechi se împletesc armonios cu frumusețea naturală a zonei.

Satul Viscri a devenit cunoscut pe plan internațional datorită implicării active a Regelui Charles al III-lea. Casa sa din Viscri, o gospodărie săsească tradițională restaurată cu grijă, a devenit o atracție turistică populară și un simbol al dedicării sale pentru conservarea patrimoniului rural și promovarea dezvoltării durabile.

O scurtă istorie:
 • Regele Charles a achiziționat casa în 1998, fiind atras de frumusețea sa autentică și de farmecul satului Viscri.
 • De-a lungul anilor, a lucrat îndeaproape cu comunitatea locală pentru a restaura casa și a o transforma într-un exemplu de arhitectură tradițională sustenabilă.
 • Casa a fost deschisă publicului în 2006 și de atunci a primit vizitatori din toate colțurile lumii.
Casa Regelui Charles din Viscri
Ce poți face la Casa Regelui Charles:
 • Vizitează casa: Descoperă interiorul tradițional al casei, amenajat cu mobilier și decorațiuni locale.
 • Explorează grădina: Relaxează-te în grădina liniștită, amenajată cu plante native și flori colorate.
 • Degustă produse locale: Savurează preparate din bucătăria tradițională românească la restaurantul casei.
 • Cumpără suveniruri: Alege articole artizanale unice de la magazinul de suveniruri, susținând artizanii locali.
 • Participă la evenimente: Casa găzduiește diverse evenimente pe tot parcursul anului, de la ateliere de meșteșuguri la concerte și spectacole.

Informații Utile:
 • Locație: Satul Viscri, județul Brașov
 • Program: Casa este deschisă publicului din mai până în octombrie, de marți până duminică, orele 10:00 și 18:00.
 • Taxă de intrare: Adulți: 20 lei; Copii (6-14 ani): 10 lei; Studenți: 15 lei.
 • Instagram Casa Regelui Charles: www.instagram.com/the_kings_house_viscri
Viscri Brasov
Un sat cu o istorie bogată
Viscri a fost fondat în secolul al XII-lea de către coloniști sași, care au construit o biserică fortificată impresionantă care domină și astăzi satul. Biserica, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, este una dintre cele mai bine conservate fortificații din Transilvania și merită vizitată pentru arhitectura sa unică și pentru panorama superbă pe care o oferă asupra satului.

O oază de liniște și relaxare
Viscri este un sat mic, cu o populație de aproximativ 500 de locuitori. Ritmul vieții aici este lent și relaxant, departe de stresul și agitația orașelor. Vizitatorii se pot bucura de plimbări relaxante pe străduțele pietruite, pot admira casele vechi și colorate, pot vizita atelierele meșteșugarilor locali sau se pot relaxa în natură.
Biserica Evanghelica Fortificata
Tradiții și meșteșuguri păstrate vii
Locuitorii din Viscri sunt mândri de tradițiile lor și se străduiesc să le păstreze vii. Vizitatorii pot participa la diverse evenimente și festivaluri locale, pot degusta preparate culinare tradiționale și pot achiziționa suveniruri artizanale de la meșteșugarii locali.

Activități pentru toate gusturile
Pe lângă vizitarea satului și a bisericii fortificate, în Viscri se pot face o mulțime de alte activități. Turiștii pot face drumeții montane, pot explora peșterile din zonă, pot vizita rezervația naturală Dealul Ciucaș sau pot face o plimbare cu căruța trasă de cai.
Casa Regelui Charles
Cazare și mâncare
În Viscri există o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni tradiționale la case de oaspeți și vile moderne. De asemenea, există o serie de restaurante și terase unde se pot savura preparate culinare delicioase din bucătăria românească tradițională.

Cum să ajungi la Viscri
Viscri este situat la aproximativ 80 de kilometri de Brașov și la 40 de kilometri de Sighișoara. Se poate ajunge cu mașina, autobuzul sau taxiul. Viscri este o destinație turistică ideală pentru cei care caută o experiență autentică și relaxantă. Aici, veți descoperi o lume unde tradițiile se împletesc armonios cu frumusețea naturală a Transilvaniei.
Localizare pe harta Viscri Brasov - Google Map
Înapoi la cuprins