Traseu Transalpina Romania - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Traseu Transalpina Romania

Transalpina sau DN 67C, cu o lungime de 135 km, este o sosea din Muntii Parang, in Carpatii Meridionali, situata la cea mai mare altitudine in Romania, avand cel mai inalt punct in Pasul Urdele, la 2.145 m.

Transalpina

Drumul face legatura intre orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba. Transalpina fiind un drum montan, este inchis pe perioada iernii.
Transalpina strabate patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu si Alba, traversand Muntii Parang de la sud la nord, altitudinea cea mai mare este pe aproximativ 20 de km, in judetul Valcea, unde se prezinta ca o "sosea de creasta".

Accesul in zona montana pe DN 67C este inchis din 15 noiembrie pana la primavara, iar acest lucru este semnalizat cu mai multe panouri de avertizare. Daca la inceperea lucrarilor de modernizare, in anul 2009, drumul dinspre Novaci era asfaltat numai pana la Ranca (1.600 m), in prezent Transalpina este asfaltata pana la Sebes. Drumul este bun, fiind finalizat in anul 2012, insa dificil dupa ce se ajunge in zona alpina datorita serpentinelor si curbelor foarte stramte.

Transalpina

Drumul, cunoscut si ca "Poteca Dracului", a fost initial o potecă de munte, folosita de catre pastorii din Marginimea Sibiului pentru a traversa muntii cu turmele de oi in Tara Romaneasca.
In fiecare an in luna septembrie pe o portiune de serpentine a Transalpinei intre Novaci si Rsnca se desfasoara Campionatul National de Viteza in Coasta.

In zona Transalpina se gasesc o serie de lacuri glaciare, dintre care si Lacul Galcescu, cel mai intins iezer glaciar din zona Gorjului. Acesta are 230 m lungime, 165 m latime si 3,2 ha suprafata. Adancimea maxima este de 10 m. Se află la o altitudine de 1.950 de metri si este populat natural cu pesti. Zona din jurul lacului, declarata rezervatie naturala, si Lacul glaciar Galcescu sunt monumente ale naturii.
Sursa foto si informatii: wikipedia.org

Harta traseu Transalpina 135 km - Google Map
Cabana Ingrid - Ranca, Transalpina
Cabana Ingrid - Ranca
Pensiunea Ingrid este situata in Ranca, la 500 de metri de partia de schi si la 1 km de soseaua Transalpina.Booking.com
Pensiunea Ina Guesthouse - Ranca
Pensiunea Ina Guesthouse - Ranca
Amplasata la 1 km de pârtiile de schi, Pensiunea Ina Guesthouse oferă Wi-Fi şi camere cu duşuri şi balcoane.
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu