Sky Tower, Bucuresti - cea mai inalta cladire din capitala si din tara - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Sky Tower, Bucuresti - cea mai inalta cladire din capitala si din tara

Sky Tower din Bucuresti, cea mai inalta constructie din Bucuresti si din tara, are 137 m inaltime si 37 de etaje cu cate 1.150 de metri patrati pe fiecare etaj, investitia depasind suma de 100 milioane de euro. La inaugurarea turnului Sky Tower au participat reprezentantii primariei Bucuresti si investitorii austrieci CEO Raiffeisen Property International, Karl-Maria Pfeffer si Gabrielle Deffner propietarul turnului.

Turnul, situat pe Bulevardul Barbu Vacarescu din sectorul 1, face parte dintrun complex de cladiri care va cuprinde si cladirea de birouri Floreasca Office, inalta de sase etaje si un centru comercial si de divertisment Promenada Mall, intins pe suprafata de 55.000 mp si finalizat in anul 2013.
Lucrarile la indraznetul proiect imobiliar au inceput in anul 2011, acestea desfasurandu-se cu ajutorul a 300 de muncitori intrun ritm alert, un etaj fiind realizat in numai 5 zile.
Sky Tower este prevazut cu 10 lifturi de persoane de mare viteza si cu doua lifturi utilitare. Nivelele subterane ale cladirii in numar de 5 se ridica la o inaltime de 60 de metrii, unde se gasesc 518 locuri de parcare. Raiffeisen Bank se va afla de la etajul 2 pana la etajul 7 iar pentru restul de 35.000 de metri patrati disponibili pentru inchirere se poarta discutii cu companii mari din domeniile IT, consultanta, marketing si farmaceutic.
Cladirea de birouri Floreasca Office va avea sase etaje, iar spatiile cu destinatia de birouri vor fi ocupate de catre Raiffeisen Bank. In luna noiembrie 2011, Raiffeisen Evolution a finalizat vanzarea SkyTower catre Raiffeisen Property InternationaI GmbH, membra a concernului Raiffeisen Bank International AG. Toata investitia pentru acest proiect depaseste 250 de milioane de euro, din care numai pentru Promenada Mall au fost alocati 150 milioane de euro.
Localizare pe harta Sky Tower Bucuresti - Google Map
Înapoi la cuprins