Rafting in Romania. Redefiniti aventura cu o tura de rafting in Romania! - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Rafting in Romania. Redefiniti aventura cu o tura de rafting in Romania!

VACANTE
Termenul de "aventura" poate fi unul diferit pentru fiecare persoana in parte... pentru unii aventura poate fi si o plimbare in parc, pe cand pentru altii aventura va insemna o provocare a "mofturilor" naturii in moduri distractive dar, bineintels, sigure.

Raftingul se va putea numara cu siguranta printre experientele ce vor redefini in mod extrem de distractiv (da, alegerea utilizarii acestor cuvinte este intentionata) nu doar termenul de aventura, dar si insasi o modalitate de relaxare asaltata de un val de adrenalina pe ici-pe colo. Poate putini dintre dvs. cunosc sau chiar au experimentat acest sport, insa ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca acesta se poate practica si in Romania. Traiti la maxim variile culori ale distractiei pe "ape albe".
Ati mai auzit probabil de aceste ape albe, acele ape ale raurilor care sunt atat de repezi si de inspumate incat devin albe. Ei bine, aici va incepe aventura dvs. de rafting!
"Inarmati" pana in dinti cu veste de salvare, casti de protectie si bineintels o doza serioasa de curaj si "tupeu" daca tot practicam sportul acesta in Romania, iata-va intr-o barca gonflabila plutind (acesta e de fapt un termen relativ bland in definirea raftingului) pe unul dintre raurile din frumoasa Romania: raul Jiu, Buzau, Nera, Crisul Repede, Cerna, sau altele.
Trebuie sa alegeti doar un operator de rafting cu ghizi certificati si sunteti "pe val" pentru urmatoarea dvs. aventura de neuitat. Intrebari... novice: ce, cand, cum, cu cine?

Atunci cand vine vorba de rafting, chiar daca pare ca nu sunt multe de stiut si inteles intrucat totul vine de la sine in mare parte, aceste intrebari isi croiesc cumva loc in mintea noastra, doar la urma urmei... aventura e extrem de minunata... atunci cand e practicata responsabil. In aceasta ordine de idei, am lamurit in randurile de mai sus despre ce anume este vorba cand vorbim despre rafting, ce este acest sport si cat de distractiv poate fi el. Mai este de stiut de asemenea ca raftingul este ideal a fi practicat primavara, cand debitele raurilor sunt cel mai potrivite pentru o aventura pe cinste.
Cand zapada se topeste, logica (si natura, bineinteles) ne spune ca debitele raurilor cresc, o data cu nevoia ce o resimtim de a ne trezi din starea de "hibernare" ce ne-a impus-o iarna cu atat de multa autoritate. O tura de rafting incepand cu luna martie, pana in luna iunie inlcusiv ne va "scutura" la fel de decisiv simturile in cel mai distractiv mod, iar in ceea ce priveste lunile iulie, august, septembrie chiar, o tura de rafting e poate mai exact definita ca o plimbare mai lejera cu barca (la fel de ideala si relaxanta, oferind minunate oportunitati de a observa natura indeaproape). "Tratamentul" cu "adrenalina de rafting" se va relua in luna octombrie, cand... ati ghicit... incepe sezonul ploios.
Barcile gonflabile utilizate pentru rafting au calitate variata in functie de operatorul de rafting, astfel ca trebuie sa acordati atentie si modului cum se va practica acest sport. O tura de rafting poate avea durate diferite, de la 1-2 ore la ture mai lungi, in functie de gradul de dificultate al raurilor pe care se va practica tura de rafting respectiva. De regula un operator de rafting calificat si profesionist, va organiza ture de rafting care va vor lasa foarte putine de facut in afara de a va pregati pentru o doza de distractie si de aventura de neuitat, in mijlocul naturii.

Raftingul in Romania trebuie practicat responsabil, iar daca va intrebati cu cine, ei bine, raspunsul e mai simplu decat va asteptati poate: cu ghizi certificati. Ghidul dvs. de rafting trebuie sa fie unul atestat international preferabil, astfel incat acesta sa va poate nu doar ghida pe drumul distractiei, dar sa pastreze mereu constiinta sigurantei dvs. si sa o prioritizeze in mod constant.
In rest, ce ar mai fi de adaugat... pe locuri, fiti gata... start la maxim de distractie si aventura cu o tura de rafting in Romania! Articol oferit de mcoutdoor.ro
Înapoi la cuprins