Harta interactiva Judetul Covasna - Google Map - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Harta interactiva Judetul Covasna - Google Map

Ca urmare a conditiilor naturale, precum si a organizarii spatiului, judetul Covasna are numeroase puncte si zone de atractie pentru turisti.
Orasul Covasna, situat la 35 km est de Sf. Gheorghe, supranumit si orasul celor 1000 de izvoare minerale, este o statiune balneo-climaterica de rang international, in special pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare. in centrul orasului se afla renumita Balta Dracului, o emanatie de gaz carbonic si noroi, iar in apropiere, in Valea Zanelor, se aflaPlanul inclinat, o relicva de la sfarsitul secolului al XIX-lea, din pacate distrus la vijelia din noiembrie 1995.

Statiunea Balvanyos, situata in masivul Puciosul, la 31 km de Tg. Secuiesc, este renumita pentru apele minerale, climatul placut si doua fenomene postvulcanice: Pestera de Sulf si Cimitirul Pasarilor.
La limita judetului Covasna, cu judetul Harghita, se afla lacul in crater vulcanic, Sf. Ana, de o rara frumusete si Tinovul Mohos, un crater inmlastinit care detine raritati floristice, precum roua cerului- o planta carnivora, sau mesteacanul pitic, specii specifice tundrei.

In Muntii Baraolt, sau la poalele acestora se gasesc statiuni balneo-climaterice de interes local, cu ape minerale carbo-gazoase si magneziene de mare valoare, precum: Ozunca-bai, langa Batanii Mici, Malnas-bai, la 19 km nord de Sf. Gheorghe, sugas-bai, la 9 km de Sf. Gheorghe si Valcele, la 10 km vest de oras.
In mijlocul depresiunii, la 12 km de Sf. Gheorghe, pe malul stang al Raului Negru, se afla rezervatia naturala Mestecanisul de la Reci, unde sunt ocrotite elemente de flora si fauna rare: roua cerului, nufarul, mesteacanul, rata salbatica, cerbul lopatar, broasca de nisip.  

Cheile Varghisului, situate la nord de orasul Baraolt, prezinta un relief spectaculos, sapat in calcare de Paraul Varghis, cu numeroase grote si pesteri, elemente de flora rara: laleaua pestrita si narcisele salbatice.  

sursa: www.covasna.info.ro

Booking.com
 
 
 
Back to content | Back to main menu