Harta interactiva Judetul Constanta - Google Map - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Harta interactiva Judetul Constanta - Google Map

Judetul Constanta cuprinde unele dintre cele mai reprezentative baze turistice din Romania. Prin localizarea geografica, clima, relief, vestigii arheologice, rezervatii naturale, baza de cazare, agrement si tratament, posibilitati de efectuare a unor excursii si croaziere, teritoriul judetului ofera o gama larga de activitati turistice.

Litoralul romanesc al Marii Negre reprezinta una dintre zonele turistice cele mai importante ale Romaniei in raport cu alte zone turistice ale tarii, ceea ce este reflectat si de indicatorii referitori la circulatia turistica si capacitatea de cazare.

Resursele turistice ale judetului nu au o repartitie uniforma si ele explica dezvoltarea turismului cu precadere pe spatiul de litoral al Marii Negre. Astfel, litoralul romanesc concentreaza 2/3 din resursele turistice si cca. 43% din capacitatea de cazare a tarii, aproximativ 60% din circulatia turistica interna si internationala.

Nota caracteristica a spatiului constantean este data de litoralul Marii Negre, un "pamant al fagaduintei", ce se intinde in judetul Constanta pe o lungime de peste 100 km (din totalul de 244 km care formeaza iesirea la mare a Romaniei). Minunata riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a treia mare europeana ca intindere si a doua ca adancime, cu salinitate redusa (17-18 % la tarm si temperatura apei vara de 20-25C). in Marea Neagra nu exista curenti, plante sau pesti periculosi. in sezonul cald temperatura la suprafata plajei urca pana la 45C, insa brizele marine, bogate in aerosoli atenueaza arsita zilelor toride. Marile intinderi de plaja sunt "pavate" cu nisip  de o finete deosebita. De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai.

sursa: www.prefectura-ct.ro

Booking.com
 
 
 
Back to content | Back to main menu