Harta interactiva Judetul Buzau - Google Map - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Harta interactiva Judetul Buzau - Google Map

Situat in sud-estul Romaniei, acest judet se intinde pe aproape intreg bazinul hidrografic al raului Buzau si reuneste armonios trei forme de relief: munti la nord, campii la sud si in rest zona de dealuri subcarpatice. Resedinta administrativa a judetului este Municipiul Buzau. Configuratia geografica, varietatea peisajului si multitudinea de rauri au creat conditii propice pentru asezarile omenesti si continuitatea acestora de-a lungul timpurilor.

Peisajele variate in special in zona de munte si deal, cat si elementele populare, etnografice si istorice ofera o atractie speciala pentru turisti. Muntii Buzaului si Vrancei situati in partea nordica a judetului, acoperiti de paduri seculare si pajisti largi cu fauna bogata sunt puncte de interes pentru turistiii care vin aici la odihna cat si pentru pescari si vanatori. Muntii Buzau sunt alcatuiti din cinci masive - Penteleu fiind cel mai mare si cel mai inalt (1772 m deasupra nivelului marii). Siriu (1659 m altitudine) este usor de urcat si mult mai atractiv datorita peisajelor pitoresti. Aici se gaseste lacul Vulturilor numit si Lacul Fara Fund, format in perioada periglaciara si care este un fenomen impresionant la aceasta altitudine.

Zona de deal cunoscuta sub numele de subcarpatii Buzaului, are altitudini cuprinse intre 400-800 m si este acoperita de podgorii. Podgoria Dealul Mare este cea mai cunoscuta. in aceasta zona se intalneste un fenomen unic, Vulcanii Noroiosi de la Dealurile Paclelor. Pe Valea Slanicului, langa Lopatari, la o altitudine de 700m, se intalneste alt fenomen numit focurile vii, acestea fiind flacari albastre care ard in crapaturile solului. Lacurile judetului Buzau sunt un punct de atractie turistica: Joseni, Polociori acestea fiind situate in Valea Grabicina; Melediu la Odastie; Lacurile Amara si Balta Alba sunt cunoscute pentru noroiul terapeutic. Pentru tratament turistii isi pot petrece vacantele in statiuni ca Sarata-Monteoru (ape minerale pentru reumatism), Fisici si Siriu.

Monumentele culturale, arhitecturale si istorice sunt: Campul Roman din satul Pietroasele, Biblioateca Vasile Voiculescu fondata in 1893, Muzeul Chihlimbarului din Colti, tabara de vara de Sculptura in aer liber de la Magura, cu peste 256 sculpturi de piatra realizate in 16 editii. Se mai gasesc : Palatul Comunal construit intre 1899-1903 si acum adapostind primaria Buzaului, Catedrala Epicopala construita in 1649, Seminarul Teologic, construit in 1838, Tribunalul construit in 1911-1912; Muzeul Judetului Buzau, Cimitirul Dumbrava care adaposteste bustul lui Petre Stanescu realiazat de Constantin Brancusi. O importanta pagina de istorie a acestui judet o reprezinta descoperirea tezaurului Closca cu Puii de Aur sau Tezaurul de la Pietroasele in 1837 pe dealul Istrita.

sursa: wikipedia

Booking.com
 
 
 
Back to content | Back to main menu