Conacul Popeci - Padea, Dolj - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Conacul Popeci - Padea, Dolj

Conacul Popeci - Padea, Dolj
Istoria Conacului Popeci din satul Padea, Dolj incepe in anul 1907, cand la cererea bancherului N. N. Popp, agricultor, medaliat cu aur la Expozitia Universala de la Paris in 1900, Ion D. Berindey a proiectat Conacul din Padea ca locuinta personala a familiei, in stil eclectic francez. Stilul ales de catre arhitect a fost cel al academismului francez, stil exersat în anii de studiu la Paris, cea mai cunoscută şi apreciată lucrare a sa, Palatul  Cantacuzino situat pe Calea Victoriei, nr. 141 in Bucuresti, a fost proiectat între anii 1898–1903.
Interior Conacul Popeci
Din anul 1932 de numele Conacului Popeci din Padea este legat si  cel al scriitorului roman Alexandru Kirițescu care a plasat actiunea piesei “Gaițele”, cea mai importanta scriere a sa, in cadrul acestui conac. Conacul Popeci a cunoscut o perioada nefasta in timpul comunismului, dar incepand cu anul 2013 acesta a redevenit ce a fost odinioara dupa finalizarea lucrarilor de restaurare efectuate de Familia Popeci, pastrand stilul impus de arhitectul Berindey.
Situat in satul Padea jud. Dolj, pe un domeniu de 4 hectare, Conacul Popeci ofera cazare in 7 camere duble spatioase, si  un apartament, toate  mobilate si decorate elegant, tv cu ecran plat, minibar, sala pentru petreceri sau mese festive, parcare la proprietate, piscina exterioara, teren de tenis, loc de joaca amenajat pentru copii, internet wireless disponibil in toate spatiile, aparate pentru fitness si sala de biliard.
Localizare pe harta Conacul Popeci - Google Map
Contact Conacul Popeci: Comuna Dranic Nr. 1 Sat Padea, judetul Dolj
E-mail: conaculpopeci@popeci.ro | Telefon: 0741 232 162
Sursa foto si informatii: conaculpopeci.ro
Înapoi la cuprins