Conacul lui Maldăr - Măldăreşti, Vâlcea - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Conacul lui Maldăr - Măldăreşti, Vâlcea

Conacul lui Maldar
Conacul lui Maldăr este o veche culă oltenească, ce păstrează intacte toate detaliile arhitecturale ale acestora: zidurile groase, exteriorul văruit în alb, turnul înalt și scările interioare, ieșirile de taină precum și cerdacul cu arcade, aflat pe toată fațada catului superior.

Legenda căpitanului Maldăr. Conacul lui Maldăr poartă denumirea căpitanului Tudor Maldăr, fiu al paharnicului Nan, unul dintre căpitanii domnitorului Mihai Viteazu. Legenda spune că, fiind prins de tătari, a cucerit inima frumoasei fiice a hanului tătar și astfel și-a recăpătat libertatea. Cei doi îndrăgostiți s-au refugiat apoi într-o culă din Măldărești, cunoscută astăzi drept Cula Greceanu.
Camera Conacul lui Maldar
Camerele Conacului lui Maldăr poartă numele unor personaje, fiecare dintre acestea fiind dotate cu mobilier istoric autentic, grinzi vechi și covoarele tradiționale, dar care asigură condiții moderne de confort. Pentru oferte si disponibilitate contactati la adresa de e-mail rezervari@conaculmaldar.ro Pentru grupuri se oferă discount în funcţie de condiţii. Rezervarile de weekend se pot face pentru minim 2 nopti.
Restaurant Conacul lui Maldar
Restaurantul din interiorul Conacului lui Maldăr servește preparate oltenești tradiționale, dar și rafinate rețete internaționale, inspirate din meniurile boierilor de altădată. Restaurantul este deschis și oaspeților care nu sunt cazați la conac, pe bază unei rezervări prealabile.

Crama păstrează misterul zidurilor din cărămidă arsă a vechii pivnițe, locul unde se poațe savura unul din colecția de vinuri, care include cele mai cunoscute podgorii din zonă: Sâmburești, Corcova, Cetate, Vânju Mare, sau poti viziona un film, alături de un ospăț cu bunătăți tradiționale oltenești.
În curtea Conacului Maldăr vizitatorii mai beneficiaza de piscina, foisor si un parc frumos amenajat.
Contact Conacul lui Maldăr: Măldăreşti, jud. Vâlcea,
Tel: 0744 394 362, 0758 222 929, 0744 643 303
E-mail: rezervari@conaculmaldar.ro, Coordonate GPS: 45°07'20.3"N 23°59'57.1"E
Sursa informatii si foto: www.conaculmaldar.ro
Localizare pe harta Conacul lui Maldăr - Google Map
Înapoi la cuprins