Conacul Hagianoff - Domeniul Manasia - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Conacul Hagianoff - Domeniul Manasia

Conacul Hagianoff - Domeniul Manasia
Conacul Hagianoff face parte din Domeniul Manasia si a fost construit la începutul anului 1899 la cererea lui Ion Hagianoff, fost ministru de externe bulgar, refugiat în Principatul Românesc din motive politice. La 14 ani după ridicarea conacului, Ion Hagianoff construeste o fabrica de cărămizi și mai apoi o crama din cărămizile produse la fabrica familiei. După cel de-al doilea Război Mondial, proprietățile familiei Hagianoff sunt confiscate abuziv de catre regimul comunist, timp în care familiile localnicilor au putut folosi domeniul pentru educația și creșterea copiilor, în cadrul grădiniței amenajate în actualul conac Hagianoff.
Salon Efrem Obrenovici
Ariadna Löwendal Dănilă, fiica actriţei Irina Dall (Löwendal) şi nepoata marelui artist George Löwendal cumpără Domeniul Manasia in anul 2006 și îl restaurează cu ajutorul unei echipe de profesioniști formată din arhitecti, constructori, designeri și scenografi condusă de soțul doamnei Löwendal Dănilă, restauratorul Dorin Dănilă. Fiecare cameră a conacului este decorată cu piese de mobilier și accesorii cumpărate din cele mai bune magazine de antichităti din România și străinătate, pentru a-i reda gloria și eleganța de odinioară.
Domeniul Conacului Hagianoff, se redeschide publicului larg și devine astfel primul monument istoric Clasa A, de importanță națională, restaurat integral în județul Ialomița. Domeniul include conacul boieresc, parcul de două hectare și crama de sub conac, monumente înnobilate de istoricul aristocratic al moșiei. Domeniul Manasia se află la doar 50 de kilometri de București, în localitatea Manasia.
Crama conacului, cu capacitate de depozitare de 1 milion de litri, a fost zidită din cărămida produsă în fabrica proprie – Koska & Hagianoff. Astăzi crama se întinde pe o suprafață de 1000 de mp și a fost recondiționată pentru a găzdui degustări de vinuri, evenimente personale sau corporate. Este singura cramă din Romania, aflată la subsolul unei proprietăți cu o suprafață atât de mare.
Crama Conacul Manasia
Domeniul Manasia este disponibil vizitării de către public în urma solicitării în prealabil a cel puțin unuia dintre serviciille disponibile sau în timpul evenimentelor deschise publicului și desfășurate pe parcursul anului.

Contact Domeniul Manasia: Adresă - Intrarea Conacului Nr. 1 A, Manasia, Judetul Ialomita
Email: contact@domeniulmanasia.com | Telefon: +40 744 378 888

Sursa foto si informatii: domeniulmanasia.ro
Localizare pe harta Domeniul Manasia - Google Map
Înapoi la cuprins