Castelul Bran - Castelul lui Dracula - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Castelul Bran - Castelul lui Dracula

Castelul Bran, cunoscut și sub denumirea de Castelul lui Dracula, este situat în localitatea Bran din România. Castelul este unul dintre cele mai vizitate și recunoscute obiective turistice din țară și atrage anual mii de turiști. Cel mai cunoscut aspect al Castelului Bran este asocierea sa cu personajul fictiv al lui Bram Stoker, Contele Dracula. Cu toate că nu există dovezi istorice că Vlad Țepeș, domnitorul Valahiei, ar fi locuit vreodată în castel, arhitectura sa gotică și amplasarea scenică în Munții Carpați au contribuit la asocierea cu legenda lui Dracula.
Construit în secolul al XIV-lea, Castelul Bran are o istorie bogată și a fost folosit în diferite scopuri de-a lungul timpului. Inițial, a fost construit ca fortăreață strategică pentru a controla pasul Bran și a apăra regiunea împotriva invaziilor. Mai târziu, castelul a fost transformat în reședință regală și a fost folosit de către regina Maria a României în perioada sa de domnie.
Castel Bran
Cel mai cunoscut aspect al Castelului Bran este asocierea sa cu personajul fictiv al lui Bram Stoker, Contele Dracula. Cu toate că nu există dovezi istorice că Vlad Țepeș, domnitorul Valahiei, ar fi locuit vreodată în castel, arhitectura sa gotică și amplasarea scenică în Munții Carpați au contribuit la asocierea cu legenda lui Dracula.
Astăzi, Castelul Bran funcționează ca un muzeu și este deschis publicului. Vizitatorii pot explora sala de arme, sufrageria regală, sala de muzică și alte încăperi ale castelului, holurile care conțin o colecție de mobilier și artefacte istorice. De asemenea, există și expoziții care prezintă istoria și legenda lui Dracula, care prezintă informații despre vampiri și miturile asociate cu aceștia.
Castel Bran iarna
Căi de aces la Castelul Bran:
  • Cu autovehiculul: din București, urmând DN1 (2h 30min - 168 km) până la Brașov, iar de la Brașov DN73 in directia Pitești (30min - 30 km).
  • Cu autobuzul: Autogara 2 Brașov asigură curse regulate pe relația Brașov - Bran - Moieciu si retur cu plecări la fiecare 30min - fix si jumatate, iar in week-end din ora in ora.

Program de vizita:
  • 1 mai - 30 septembrie:    Luni: 12:00-18:00  Marti - Duminica: 9:00-18:00  Ultima intrare: 18:00
  • 1 octombrie - 30 aprilie:   Luni: 12:00-16:00  Marti - Duminica: 9:00-16:00  Ultima intrare: 16:00

Dacă intenționați să vizitați Castelul Bran, este recomandat să verificați orele de funcționare și să faceți rezervări în avans, mai ales în sezonul turistic, când poate fi foarte aglomerat. Castelul se află la aproximativ 30 de kilometri de Brașov, unul dintre cele mai populare orașe turistice din România, ceea ce face ca excursia să fie convenabilă și pentru a explora și alte atracții din zonă.
Oferte de cazare in Bran
Booking.com
Înapoi la cuprins