Barajul si Lacul Vidraru - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Barajul si Lacul Vidraru

Barajul Vidraru a fost construit pe raul Arges in 1965 fiind primul baraj construit in Romania. Este un baraj in arc cu inaltimea de 166,60 m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Grosimea barajului la baza este 25 m iar la coronament 6 m. Lacul, in conditii optime are o suprafata de 870 de hectare si 465 milioane metrii cubi de apa.

Pe linia Barajului Vidraru, in varful unui turn prismatic se afla monumentul electricitatii, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici. Apa lacului se foloseste pentru producerea de energie electrica. Drumul DN7C urmareste partea stanga a lacului.
Barajul Vidraru a devenit si locul preferat al extremilor. Aici s-a amenajat cea mai inalta pista de lansare pentru bungee jumping. Pe timp de vara pasionatii acestui sport pot sari cu coarda elastica de la 166 m. Pentru detalii si rezervari, sunati la Mihai Mandreanu - telefon 0721 479 746 (sariturile se pot face pe baza de programare telefonica).

Pe lac circula mai multe vapoare, puteti pleca intr-o croaziera, va puteti plimba cu hidrobicicleta sau puteti inchiria barci cu vasle pentru pescuit. Pe partea dreapta este un drum secundar mai linistit- DN7D dar cu grad de deteriorare avansat, si preferat mai degraba de motociclisti. Pe acest drum se poate ajunge trecand prin tunelul de langa baraj.

Turistii de weekend, pe langa plimbarile cu masina pana la barajul Vidraru sau mai sus, la Balea Lac, pot inca face o coborare doua cu snowboardul sau schiurile, pe fasiile de zapada inegrita, de pe versantul de deasupra lacului Balea. Iar cei mai inimosi, pot incerca ceva deosebit de extrem: bungee jumping de pe barajul Vidraru.
Oferte de cazare la Vidraru
Booking.com
Înapoi la cuprins