Statiunea Baile Tusnad - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Baile Tusnad

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad este situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, intre Muntii Harghita si Bodoc, intr-un splendid defileu al Oltului. Pozitia sa ii confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Statiunea Baile Tusnad, cu izvoarele sale de ape minerale, mezotermale este recomandat pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare si a sistemului nervos. Exista 44 izvoare naturale si foraje din care in prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale.
Lac Ciucas - Baile Tusnad
Hotelul Ciucas din Baile Tusnad dispune de cazare in camere sau apartamente de 3*, baza de tratament si wellness, restaurant si bar, precum si sala de conferinte. Complexul Hotelier Ciucas, va ofera un sejur, cu durata de 1 sau 2 saptamani, cu tratament bio-balnear, alimentatie naturista si relaxare. Hotelul Ciucas se află în centrul orașului Băile Tușnad și oferă un centru de spa si wellness, piscină semi-olimpică, piscină pentru copii și piscină cu apă sărată. Printre terapiile oferite se numără băi galvanice și cu sare, împachetări cu parafină și nămol, masaje cu aromaterapie și tratamente cu dioxid de carbon.
Prin cura interna se pot trata afectiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice si neuro endocrine. Prin cura externa baile sunt recomandate in afectiuni cardiovasculare, tulburari circulare, reumatice si nevroza astenica sau de suprasolicitare, bolile ale aparatului locomotor.

Statiunea Baile Tusnad dispune de baza de tratament, unde se efectueaza bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie.
Complexul este dotat cu 40 de vane si poate cura 800 de pacienti pe zi. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor. Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din a doua jumatate a sec. XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative, folosite de catre localnicii satelor din apropiere. Denumita "Perla Ardealului", Tusnadul este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra.

Activitatea balneara in Baile Tusnad se desfasoara inca de la jumatatea secolului XIX. In anul 1968 statiunea Baile Tusnad a fost declarata oras turistic, fiind vizitata de foarte multi turisti pe tot parcursul anului.
Obiective turistice

 • Lacul Sfanta Ana - 950 m - situat la 25 km de statiune, lac de origine vulcanica, unicat in Europa Centrala si de Est.
 • Tinovul Mohos - 1056 m - situat langa Lacul Sf. Ana, declarat rezervatie naturala, adaposteste specii rare de plante.
 • Miercurea Ciuc - 30 km - Cetatea Miko, Muzeul Etnografic.
 • Biserica franciscana in stil baroc din Sumuleu - 35 km, care detine una dintre cele mari instalatii de orga din Ardeal.
 • Lacu Rosu - 115 km - cel mai mare lac de baraj natural din Romania.
 • Defileul raului Olt.
 • Stanca soimilor - 848 m.
 • Siculeni: Monumentul Szekler.
 • Toplita: Manastirea Ortodoxa Sf. Proroc Ilie.
 • Carta: cetatea taraneasca fortificata.
 • Odorheiul Secuiesc: cetatea medievala ce dateaza din sec XVI.
 • Lazarea: "Movila Tatarilor" si Castelul Contelui Lazar.
 • Sfantu Gheorghe: Muzeul National Secuiesc, Muzeul de Arta, Biserica reformata, in stil gotic.
Baile Tusnad - Localizare pe Harta - Google Map
Pensiunea Vanatorul - Baile Tusnad
Pensiunea Vânătorul este situată în Băile Tuşnad, la 2 km de pârtiile din Tuşnad.
Pensiunea Panorama Elcomex
Pensiunea Panorama Elcomex se află în centrul stațiunii balneare Băile Tușnad, la 400 m de centrul de welness.
Booking.com
Înapoi la cuprins