Statiunea Baile Homorod - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Baile Homorod

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Baile Homorod este o statiune balneara, aflata la 18 km de Odorheiu Secuiesc, 34 km de Miercurea-Ciuc si 6 km de Vlahita, de care apartine din punct de vedere administrativ. Localitatea este asezata pe valea raului Homorodul Mare si a paraului Bailor, la o altitudine de 750 m, cu un microclimat tipic subalpin, propice recrearii, si refacerii in starile postoperatorii.
Partie schi Baile Homorod
Principala atractie turistica o constituie baile locale de apa minerala, cu mai multe izvoare de apa minerala (izvoarele Lobogo, Maria, Csorga, Homoradi, Ilona, Fenyves), cu un continut bogat in minerale (Li, Mn, Br. J). Sunt utilizate atat in scopuri curative, cat si ca apa de baut. Dupa unele dovezi indirecte se presupune ca apa acestor izvoare a fost folosita si in timpul ocupatiei romane.
Baile Homorod
Obiective turistice:
- Ruinele Foldvar, se afla pe Laz, in apropierea vechiului drum roman, fiind descrise prima data de catre Taglas Gabor. S-a constatat ca sunt urmele unui castellum roman de 36x36 metri; la numai 200 metri sud-vest de acesta se afla alte ruine de fortificatii romane, de 23x15 metri, datand probabil din secolul al II-lea. Cele doua ruine sunt declarate rezervatii arheologice conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992.
- Partia de schi de la Baile Homorod este excelenta, dar altitudinea destul de joasa nu favorizeaza un sezon de schi prea lung.
Drum catre Baile Homorod
La intrarea in Baile Homorod, pe partea stanga a soselei, se afla o bisericuta construita in anul 1765 de Contele Lázár János, ca recunostinta pentru ca s-a vindecat de reumatism datorita efectelor terapeutice ale acestei asezari, precum si o sculptura din lemn reprezentand un calugar. In vilele taberei sunt aproximativ 4.000 de locuri de cazare, se organizeaza si tabere de creatie, are un centru de conferinte apreciat in ultima vreme. Localitatea dispune de un hotel de doua stele cu restaurant si bar, precum si cazare in vile particulare.
Baile Homorod - Localizare pe Harta
Oferte de cazare in Baile Homorod
Booking.com
Înapoi la cuprins