Statiuni Valea Prahovei - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiuni Valea Prahovei

Pe Valea Prahovei se gasesc o serie de statiuni renumite cautate de catre turistii din Romania dar si din strainatate, pentru peisajul deosebit care-l ofera prin amplasarea acestor statiuni, pentru sporturile de iarna practicate aici, pentru efectele curative oferite si pentru multe altele. Printre cele mai importante dintre aceste statiuni, se numara:
Statiunea Azuga
Azuga
Azuga - statiune climaterica, un important centru turistic si punct de plecare catre cabanele din Muntii Bucegi, situata la 77 km nord-vest de orasul Ploiesti, la o altitudine de 950 metrii. Azuga este o statiune in plina dezvoltare, ce ofera turistilor partii de schii de cea mai buna calitate precum si un telescaun. Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru orasul Azuga, acesta fiind situat pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei - Valea Prahovei - respectiv DN1/E60 si magistrala feroviara dubla, electrificata Bucuresti - Brasov, la cca 135 km fata de Bucuresti si 33 km fata de Brasov.
Statiunea Breaza
Breaza
Breaza - statiune climaterica aflata la o altitudine de 450 metrii, in Subcarpatii Prahovei, la o distanta de 40 km nord-vest de Municipiul Ploiesti. In Breaza se poate intra din DN1 Bucuresti - Brasov, intre Km 95,5 si Km 106,5. Orasul este asezat la sud de orasul Comarnic si la nord-vest de Campina, avand drept vecine comuna Cornu la est si comunele Adunati si Talea la vest. O alta cale de acces este calea ferata Bucuresti - Brasov, la gara Breaza, sau haltele Nistoresti si Breaza Nord.
Statiunea Busteni
Busteni
Busteni - statiune balneoclimaterica si de odihna, situata la 135 km. de Bucuresti, aflata la o altitudine de 880 metrii, la poalele Caraimanului. Statiunea este denumita si "Poarta Bucegilor", datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces in munte, cele mai deosebite atractii fiind Piatra Arsa, Jepii Mari, Jepii Mici, Caraiman - monumentul ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial si Costila - renumita si paradisul alpinistilor.

Statiunea Busteni face legatura cu Platoul Bucegilor prin cel mai lung traseu de telecabina din tara si dispune de numeroase partii de schi cu diferite grade de dificultate, atat pentru incepatori cat si pentru cei mai experimentati.
Statiunea Cheia
Cheia
Cheia - statiune climaterica si de odihna, situata la 68 km nord de Municipiul Ploiesti, la o altitudine de 870 metrii, ce ofera vizitatorilor sositi aici in vacanta, diferite forme de relaxare si recreere, precum sporturile de iarna, drumetiile montane in aer liber, practicarea alpinismului, cat si excursii catre Masivul Ciucas. Se pot vizita Manastirea Cheia si Manastirea Suzana din apropierea statiunii, care dateaza din secolul XIX.
Statiunea Paraul Rece
Paraul Rece
Paraul Rece - Printre favoritele destinatii de vacanta ale turistilor bucuresteni si nu numai se afla si Statiunea Paraul Rece, situata la o distanta de 8 km de binecunoscuta statiune Predeal, la o altitudine de 1000 m, aflata pe coasta Muntii Bucegi. Fata de Bucuresti, statiunea se afla la o distanta de 140 km, de pe DN1, la cativa km inainte de Predeal, se face stanga pe DN73A. Exista multe oportunitati de explorare a zonei si organizare de excursii si drumetii.

Paraul Rece reprezinta un punct de atractie pentru amatorii sporturilor de iarna, statiunea dispunand de o partie de slalom si trasee pentru ski fond si biatlon iar la numai cativa kilometri se gaseste baza sportiva de ski fond si biatlon de pe Valea Rasnoavei.
Statiunea Predeal
Predeal
Predeal - satiune de odihna foarte renumita, situata la 25 km. sud de Brasov, la o altitudine de 1.100 metrii, fiind localitatea aflata la cea mai mare altitudine din Romania, ce ofera turistilor o priveliste de neuitat spre Vaile Timisului si Prahovei, un peisaj impadurit de jur-imprejur, format din Masivele Piatra Mare, Bucegi si Postavaru. Staiunea Predeal este un centru renumit de practicare a sporturilor de iarna, ce dispune de o retea de transport pe cablu.
Statiunea Sinaia
Sinaia
Sinaia - "Perla Carpatilor"- cum este renumita, se afla la 65 km de Ploiesti si 45 km de Brasov, la o altitudine de 850 metrii, este dispusa pe pantele muntelui Furnica, strajuita de masivul impadurit al Garbovei. Sinaia este o statiune de odihna si tratament dar si pentru vacanta si relaxare, ce ofera iubitorilor sporturilor de iarna partii de schii de diferite grade de dificultate, partii de sanius, bob, scoala de schii, atat pentru copii cat si pentru incepatori si avansati, mijloace de transport pe cablu.
Slanic Prahova
Slanic Prahova
Slanic Prahova - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 44 km. nord de Municipiul Ploiesti, la o altitudine de 400 metrii, inconjurata de paduri de stejari si livezi. Statiunea Slanic este cunoscuta pentru exploatarea sarii, aici gasindu-se una dintre cele mai mari mine de sare din Europa, dar si pentru izvoarele sale de apa cloruro-sodice, care au format lacuri in vechile saline, precum Baia Verde, Baia Rosie sau Baia Baciului, recunoscute pentru efectele curative.
Printre obiectivele turistice ale statiunii se numara Salina Unirea, unde se gasesc sculptate in blocurile de sare, busturile lui Traian, Decebal, Burebista, Mihai Eminescu sau Mihai Viteazul, precum si Muntele Sarii.
Booking.com
Înapoi la cuprins