Statiuni turistice si balneoclimaterice din Romania - InfoGhidRomania.com

Ghid Turistic Romania
Search
Du-te la conținut

Meniul principal :

Statiuni turistice si balneoclimaterice din Romania

Statiuni > Statiuni Romania

Amara - statiune balneoclimaterica situata la 7 km. nord-vest de Slobozia si 126 km. de Bucuresti, pe malul lacului Amara. Statiunea Amara este renumita pentru efectele curative ale ale namolului sapropelic din lac, aceasta dispune de instalatii pentru impachetari cu namol si bai calde si bazine cu apa sarata provenita din lac.

Arieseni - statiune climaterica situata in Muntii Bihor, la o altitudine de 1.000-1.100 metrii, la izvoarele Ariesului Mare, destinata sporturilor de iarna. Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, reprezentand un punct de plecare pe traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni.

  • Balta Alba - statiune balneoclimaterica situata la 20 km. de Ramnicu Sarat si 56 km. de Buzau, pe malul lacului Balta Alba, la o altitudine de 30 metrii.


  • Badesti - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 60 de km. de Municipiul Pitesti, la 170 m altitudine, ce dispune de aparatura moderna de tratament, bai calde cu apa minerala, electroterapie, kineoterapie si bazine cu apa termala minerala.


Baile Boghis - statiunea cu apa termala  situata pe Drumul Judetean DJ 191D in comuna Boghis, judetul Salaj, ofera clientilor sai programe si proceduri de recuperare si intretinere a sanatatii corporale precum kinetoterapie, fizioterapie, fitoterapie, balneoterapie, masoterapie, termoterapie, hidroterapie.

Baile Olanesti - statiune situata in partea de nord-est a Olteniei, la 18 km. de Ramnicu Valcea, la o altitudine de 475 m, la poalele Muntilor Capataneni, pe ambele parti ale paraului Olanesti. In Statiunea Baile Olanesti se afla cele mai multe izvoare minerale din Romania, din dotarile acesteia amintind aparatura de tratament cu bai calde cu apa minerala, electro-fizioterapie, hidro-termoterapie, precum si altele.

Baile Herculane - cea mai veche statiune din Romania, situata la 19 km. de Orsova si 41 km. nord-vest de Drobeta Turnu Severin, in Valea Cernei, la o altitudine de 165 m. Statiunea Baile Herculane, atestata documentar din anul 153 e.n. este renumita in toata lumea pentru puterea tamaduitoare a izvoarelor sale termale. Peisajul deosebit al statiunii este dat de Muntii Cernei si Muntii Mehedinti, care o inconjoara. Printre dotarile statiunii se numara bazine pentru bai cu ape minerale termale sulfuroase si clorurosodice, instalatii de aerosoli si inhalatii cu ape minerale, aparatura pentru hidroterapie, electroterapie si kineoterapie, cabinete medicale, sali de gimanistica medicala. Atractiile turistice ale zonei sunt: ruinele statiunii termele romane, Grota Haiducilor, Grota cu Aburi, Pestera Hotilor, Cheile Domogledului si Cascada Cernei.

Baile Felix - statiune balneoclimaterica, printre cele mai renumite, situata la 8 km. sud de Oradea, in Campia Crisurilor, la o altitudine de 140 m. Statiunea Baile Felix dispune de o bogata baza de tratament formata din instalatii pentru bai la cada, impachetari calde cu namol si parafina, bazine cu apa minerala termala, aparatura pentru kineoterapie, hidroterapie, piscine cu apa termala acoperite si in aer liber, sali pentru gimnastica medicala,cabinete medicale.

Baile Tusnad - renumita statiune balneoclimaterica, situata la 37 km. sud de Miercurea Ciuc, la poalele masivului Harghita, langa lacul Ciucas, la o altitudine de 650 m. Statiunea Baile Tusnad dispune de instalatii moderne pentru bai minerale carbogazoase, aerosoli si inhalatii, sali de masaj, electroterapie si hidroterapie. Lacul Ciucas din apropiere este un loc de agrement propice pentru plimbari cu barca si canotaj pe timpul verii si patinaj, iarna.

Baile Govora - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 20 km. sud-vest de Ramnicu Valcea, in depresiunea subcarpatica a Olteniei, la o altitudine de 360 m. Bazele de tratament ale statiunii dispun de instalatii pentru impachetari cu namol, bai calde cu ape minerale, electroterapie, sali pentru gimnastica medicala, terapie respiratorie.

Baile Calacea - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 38 km. nord de Timisoara. Unul din punctele de atractie ale statiunii Baile Calacea este gradina zoologica amenajata in mijlocul statiunii, unde se gasesc fazani, pauni, iepuri de casa si de camp, rate salbatice, dar si exemplare de Titica si Ivan, adica de pisici gri de Rusia.

  • Baile 1 Mai - statiune situata la 8 km. de Oradea, si 2 km de Baile Felix, la o altitudine de 140 m, inconjurata de paduri de stejar, ce dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala termala, bazin cu apa minerala termala si sali de gimnastica medicala.


  • Baile Tinca - statiune situata la 25 km. de Salonta, la o altitudine de 130 metrii.


  • Baile Baita - statiune balneoclimaterica, situata la 43 km. de Municipiul Cluj-Napoca si 1 km. de Gherla.


  • Baile Sarate - statiune balneoclimaterica situata la 4 km. de Turda, la o altitudine de 350 metrii.


  • Baile Cojocna - statiune balneoclimaterica situata la 20 km. de Municipiul Cluj-Napoca.


  • Baile Jigodin - statiune balneoclimaterica, situata la 3 km. de Miercurea Ciuc, la o altitudine de 650 metrii.


Baile Homorod - statiune balneoclimaterica situata la 17 km. de Odorheiu Secuiesc, la o altitudine de 725 metrii. Baile Homorod este aflata la 18 km distanta de Odorheiu Secuiesc, 34 km de Miercurea-Ciuc si 6 km de Vlahita, de care apartine din punct de vedere administrativ.
Localitatea este asezata pe valea raului Homorodul Mare si a paraului Bailor, cu un microclimat tipic subalpin, fiind ferita de vanturi, si este propice recrearii, si refacerii in staril postoperatorii.

Balvanyos - statiune balneoclimaterica permanent, situata la 67 km. de Sfantu Gheorghe, pe versantul estic al Muntilor Bodoc, la o altitudine de 800 m. Statiunea dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala carbogazoasa, bai de plante, bazine descoperite cu apa minerala carbogazoasa.

Pagina  2   3

Rezerva Hotel

Bilete Avion

Inchiriere Auto
Adauga Gratuit Pensiune
 
 
 
Feed RSS
Newsletter
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal