Conacul Polizu - Maxut, judetul Iasi - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Conacul Polizu - Maxut, judetul Iasi

Conacul Polizu a fost construit intre anii 1880 – 1887 de catre omul politic Constantin Ghika-Deleni, in satul Maxut, judetul Iasi. Conacul Polizu de la Maxut este atat un edificiu cu valoare arhitecturala, cat si memorialistica cu rol de loc de intalnire al boierimii moldave si bucurestene la sfarsitul secolului XIX si celui de-al doilea Razboi Mondial. Printre ei s-au aflat Regina Maria, principii Ileana si Nicolae, care au revenit in 1926, ca oaspeti ai cuplului Alexandrina si Niculae Polizu Micsunesti.
Conacul Polizu - Maxut, Iasi
In anul 1946 Conacul Polizu si intreg domeniul au cazut prada regimului communist, timp in care acesta a fost baraca militara, CAP, IAS sau ferma pomicola.

Foarte multe volume apartinand familiei au fost distruse sau furate, impreuna cu piesele de mobilier, iar piesele de arhitectura aruncate.

Incepand cu data de 11 Ianuarie 2006, timp de 5 ani, Conacul Polizu a fost introdus intr-un process de renovare de catre Irina-Ioana Riscutia.
Conacul Polizu
Cele mai mici detalii au fost luate in considerare pentru ca intreg domeniul si conacul sa fie readuse la forma de odinioara de catre mostenitoarea conacului si a domeniului. Conacul Polizu a devenit acum o destinatie atractiva cu 19 camere mobilate si decorate in stil neoclassic, cu elemente ale secolului XVIII – XIX. Crama ofera toate conditiile necesare organizarii unor degustari de vinuri, petreceri private sau alte activitati.
Gradina Conac polizu
Gradina Conacului Polizu a fost amenajata si adusa la starea originala la initiativa lui Constantin Ghika, aceasta devenind o oaza de liniste si relaxare pentru vizitatori. Gradina se intinde pe o suprafata de 10 hectare si este formata din numeroase specii de arbori, parte din ele rare in zona Moldovei. Aici se afla traseul ondulat al aleii ce strabate zona marginala a parcului cu vegetatie forestiera.
Adresa Conac Polizu: Sat Maxut, Comuna Deleni, Judeţul Iași
Distante - 1,5km Hârlău   |   16km Cotnari   |   40km Botoșani   |   70km Iași
Coordonate GPS: 47.437823, 26.887032

Contact Conac Polizu: contact@conacpolizu.ro | Evenimente – weddings@conacpolizu.ro
Telefon:   0040 755 070 524   |   0040 751 254 230   |   0040 751 156 766
Localizare pe harta Conacul Polizu - Google Map
Sursa informatii si foto: conacpolizu.ro
Înapoi la cuprins