Municipiul Cluj-Napoca - prezentare generala - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Municipiul Cluj-Napoca - prezentare generala

Municipiul Cluj-Napoca se afla in partea centrala a Transilvaniei. Se intinde pe o suprafata de 179,5 kmp. inconjurat pe trei parti de dealuri si coline cu naltimi intre 500 si 700 m, aspectul lui imbraca forma unei adevarate cetati. Municipiul este situat in centrul judetului Cluj, fiind resedinta acestuia.

Asezat la incrucisarea unor drumuri de interes national si international, municipiul Cluj-Napoca a constituit in permanenta un centru de atractie turistica, atat datorita monumentelor apartinand trecutului istoric, cat si bogatei activitati cultural-stiintifice favorizata de inestimabile valori gazduite in muzee si biblioteci de rezonanta nationala, de existenta teatrelor dramatice si lirice, cu larga audienta si pe plan international si nu in ultimul rand de existenta Gradinii Botanice - asezamant de notorietate europeana, in incinta careia se afla si un valoros muzeu botanic.

Municipiul Cluj Napoca
In secolul al XIII-lea au fost ridicate primele ziduri de aparare ale cetatii Clujului prevazute cu turnuri de observatie. Cetatea se afla pe malul drept al Somesului si ocupa 7 hectare. Doua secole mai tarziu au fost construite, cu sprijinul mestesugarilor, alte ziduri din piatra, avnd porti de intrare si bastioane menite sa protejeze vechea fortificatie.

Fragmentele de fortificatie care s-au pastrat pana azi sunt Turnul Pompierilor si Bastionul Croitorilor, care au rezistat in timp pastrandu-si forma originala. Cazarea turistilor este asigurata printr-o retea formata din 14 hoteluri (2121 locuri), un motel (17 locuri) si doua campinguri (1330 locuri). Pentru a cunoaste mai bine imprejurimile si a strabate mai usor diferite locuri au fost amenajate trasee turistice montane si trasee turistice rutiere.

Municipiul Cluj Napoca
Cai de comunicatie rutiera: Municipiul Cluj-Napoca este traversat de Drumul European E 60 (Bucuresti-Oradea-Budapesta-Viena). Drumurile publice din judetul Cluj se intind pe o lungime de 2 451 km, printre care se afla 342 km de drumuri nationale, 298 km drumuri modernizate, 2109 km de drumuri judetene si comunale. Judetul Cluj este traversat de coridorul de sud-vest care leaga Bucuresti de Budapesta. Minivanuri si dube de inchiriat din Cluj.

Cai de comunicatie aeriana: Aeroportul international Cluj-Napoca - Someseni.
Aeroportul Cluj-Napoca a fost folosit pana in 1996 doar pentru zboruri interne. In present, este printre cele mai bune patru aeroporturi din Romania, si al treilea in zona traficului international. Municipiul Cluj-Napoca este conectat prin legaturi aeriene interne de Bucuresti, Timisoara, Targu Mures, iar externe cu Bergamo, Bologna, Budapesta, Chisinau, Clermont-Ferand (ocazional), Florenta, Munchen, Split (ocazional), Treviso, Verona, Trieste, Viena, Frankfurt si este deservit de catre 2 companii aeriene (Tarom, Carpatair) . Aeroportul va fi capabil sa satisfaca potentialul intern si extern al regiunii si sa contribuie la dezvoltarea sa.

Ca obiective de viitor - deschiderea unor zboruri internationale cu Germania, Elvetia, Austria si Israel, dezvoltarea infrastructurii, imbunatatirii performantelor economice si pregatirea viitorului transport combinat.

Recreere si divertisment: orasul Cluj-Napoca ofera posibilitati de a face sport in: doua stadioane orasenesti, cateva centre de terenuri de tenis, trei piscine, un parc sportiv universitar, facilitati pentru practicarea fotbalului, handbalului, baschetului, boxului, luptelor etc. si un mare numar de centre de stat si particulare de body building si fitness.

Pentru distractie si petrecerea timpului liber, orasul are numeroase restaurante cu bucatarie specifica - romaneasca, transilvaneana, sau internationala, fast food-uri, cluburi de noapte, baruri, discoteci.

Trasee turistice:
  • Cluj-Napoca, Izvorul Crisului, Depresiunea Huedinului, Defileul Crisul Repede, Bucea
  • Cluj-Napoca, Turda, Campia Turzii, Luncani
  • Gilau, Valea Somesului Rece, Maguri Racatau, Blajoaia, Dambul Motului
  • Maguri Racatau, Marisel, Dealu Fantanele, Belis
  • Huedin, Calatele, Belis, Poiana Horea, Poiana Ursoaia
  • Bologa, Valea Hentului, Sacuieu, Rachitele, Poiana Prislop, Valea Firei, Ic Ponor
  • Poieni, Valea Draganului, Lunca Visaguuli, Cantonul Silvic Ciripa
  • Lona de Sus, Baisoara, Iara, Buru
  • Baisoara, Valea Ierii, Paraul Soimului, Piatra Alba
sursa: www.primariacj.ro

Harta Cluj Napoca - Google Maps
Oferte de cazare in Cluj Napoca
Booking.com
Înapoi la cuprins